ECS AMD690GM-M2 Motherboard - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-16-2007, 08:14 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 16
Default ECS AMD690GM-M2 Motherboard

I'm going to be putting together a new computer very soon, these are the parts that I have chosen:

Athlon X2 6000+
EVGA GeForce 8800 GTS 640mb
Ultra 1024MB PC4200 DDR2 533MHz Memory (x2)
Western Digital 500GB 16MB/72000RPM
LG SuperMulti GSA-H54N DVD Writer
Ultra Grid ATX Mid-Tower Case with Clear Side & 700watt PSU

I'm wondering if I would be able to install a video card on this motherboard. ECS AMD690GM-M2 (v1.0A) AMD Socket AM2 MicroATX Motherboard Audio Video DVI PCI Express Gigabit LAN USB 2.0 Serial ATA RAID in Canada at TigerDirect.ca It say that it has integrated video and I'm not sure if you can turn this off in the BIOS. Also are there any other better motherboards that I should be looking at that are in a similar price range? (10-50 dollars more) Thanks.
__________________

JimJackson is offline  
Old 07-16-2007, 08:21 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: ECS AMD690GM-M2 Motherboard

whats you budget? you might consider a c2d build
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 07-16-2007, 08:33 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 16
Default Re: ECS AMD690GM-M2 Motherboard

A thousand, all this comes in at just under 1000 and with tax that puts me somewhere around 1100. Whats a c2d build? Core 2 duo?
JimJackson is offline  
Old 07-16-2007, 08:35 PM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: ECS AMD690GM-M2 Motherboard

A computer build with a Core 2 Duo CPU. Slap some 2 X 1GB Corair with the EVGA GeForce 8800GTS 320MB all inside an Antec 900 powered by some higher quality PSU.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 07-16-2007, 08:40 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 16
Default Re: ECS AMD690GM-M2 Motherboard

I see, I will look into that, but what about the motherboard? Will I still be able to install the video card or is it forced to use the integrated video?
JimJackson is offline  
Old 07-16-2007, 08:42 PM   #6 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: ECS AMD690GM-M2 Motherboard

Oh. Once you plug in an after-market card, the motherboard will switch over to that automatically.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 07-16-2007, 08:52 PM   #7 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: ECS AMD690GM-M2 Motherboard

$1k?

Heres a list:
Case - Antec 900
Motherboard - Gigabyte P35-DS3R
CPU - Intel Core 2 Duo e6750 (on July 22)
RAM - 2 x 1GB Crucial Ballistix DDR2-800
Graphics - EVGA 8800GTS 320MB
Power Supply - XClio GREATPOWER 550w
Hard Drive - Samsung Spinpoint 500GB 16MB Cache
Optical Drive - Sony NEC Optiarc DVD burner
Optional Aftermarket HSF - Tuniq 120

This will be like $1100 w/o shipping...so what you could do, is drop the Tuniq and get the Arctic Cooling Freezer 7 Pro. Drop the Samsung hard drive, and get the ever popular Seagate Barracuda 7200.10 320GB. If you want, drop the Antec 900, and get the Cooler Master Centurion 5, to save more money.

aww man....Why are you in Canada?...lol jk...but it will probably be more expensive over there, if you were to get the parts I suggested.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 07-16-2007, 09:09 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 16
Default Re: ECS AMD690GM-M2 Motherboard

Thanks for the suggestion, by the way I should mention that I'm buying in Canada, so I'm buying all my parts in Canadian currency from Canada Computer Parts, PC Components, Desktop Computers, Laptops, Notebooks at TigerDirect.ca. So is this motherboard stuck with integrated graphic or would I be able to install a video card?
JimJackson is offline  
Old 07-16-2007, 09:21 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 16
Default Re: ECS AMD690GM-M2 Motherboard

Quote:
Originally Posted by b1gapl View Post
$1k?

Heres a list:
Case - Antec 900
Motherboard - Gigabyte P35-DS3R
CPU - Intel Core 2 Duo e6750 (on July 22)
RAM - 2 x 1GB Crucial Ballistix DDR2-800
Graphics - EVGA 8800GTS 320MB
Power Supply - XClio GREATPOWER 550w
Hard Drive - Samsung Spinpoint 500GB 16MB Cache
Optical Drive - Sony NEC Optiarc DVD burner
Optional Aftermarket HSF - Tuniq 120

This will be like $1100 w/o shipping...so what you could do, is drop the Tuniq and get the Arctic Cooling Freezer 7 Pro. Drop the Samsung hard drive, and get the ever popular Seagate Barracuda 7200.10 320GB. If you want, drop the Antec 900, and get the Cooler Master Centurion 5, to save more money.

aww man....Why are you in Canada?...lol jk...but it will probably be more expensive over there, if you were to get the parts I suggested.
Lol, yep I'm shopping in Canada and it is more expensive for the parts you suggested.
JimJackson is offline  
Old 07-18-2007, 05:37 PM   #10 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default Re: ECS AMD690GM-M2 Motherboard

id get 667mhz RAM instead of the 533MHZ RAM , and dont get the ECS mobo (they're crap)
__________________

__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Motherboard Questions & Help Me Find a Mobo Cunjo New Systems | Building and Buying 37 07-13-2007 01:24 AM
Upgrading motherboard, processor and RAM Uberg New Systems | Building and Buying 14 06-03-2007 07:03 PM
it wasnt the motherboard!!!!! pinoy3000 New Systems | Building and Buying 8 06-03-2007 01:02 AM
Which motherboard? pinoy3000 New Systems | Building and Buying 9 06-02-2007 11:00 AM
Motherboard Post Code E0 PeeWee Hardware Repairs and Troubleshooting 3 05-24-2007 12:20 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.