ECC or Non ECC Ram? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-27-2006, 12:52 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 117
Default ECC or Non ECC Ram?

Still looking into buying new ram.

I was helped in another topic regarding brand and type of ram to purchase, the only thing I'm not sure about is the Ecc I read about, would anyone know what type this computer needs?

Thanks.


Compaq Presario 5000T

128 MB of Ram

Windows Xp Professional

Intel Pentium III

863MHZ

The Ram card has reads -

MT8LSDT1664AG
PC100-222-620
120MB
Synch
100MHZ-CL2

Has a M logo with a loop around it.
__________________

Tisoraku is offline  
Old 10-27-2006, 01:12 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Location: N/A
Posts: 1,486
Default

You don't want ECC. ECC RAM is basically only for high-end servers.

You just need PC100 RAM.
__________________

Vybuni is offline  
Old 10-27-2006, 12:07 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 41
Default

wow how are you still using that comp, that thing is ooollllddddd
Elec_ is offline  
Old 10-27-2006, 02:41 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 117
Default

Quote:
Originally posted by Elec_
wow how are you still using that comp, that thing is ooollllddddd
No choice, kind of slow now, going to help it along with 512 of ram.

Quote:
You don't want ECC. ECC RAM is basically only for high-end servers.
Thanks, I will look for non-ecc ram.

Quote:
You just need PC100 RAM.
Will it say SDRAM?
Tisoraku is offline  
Old 10-27-2006, 02:49 PM   #5 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

Yes, you will be looking for SDRAM.
__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 10-27-2006, 04:06 PM   #6 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Quote:
Originally posted by Tisoraku
No choice, kind of slow now, going to help it along with 512 of ram.



Thanks, I will look for non-ecc ram.



Will it say SDRAM?
SDRAM PC-100 or SD-RAM PC-133. Both will work, but the 133 will run at 100 speeds. PC-133 hard easier to find nowadays, so you will probably end up with one of those. Also useful for overclocking (if all modules would be 133).
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.