DX10 video cards - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-05-2007, 12:16 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: SoCal
Posts: 3
Default DX10 video cards

Do DX10 video cards run DX9 games faster? Like, let's say there are 2 PCI-Express cards with the same clock speeds, number of pipelines, and whatnot... but one can run DX9 while the other one can run DX10. Which would be better for DX9 games.
__________________

Sapien is offline  
Old 08-05-2007, 12:24 AM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: DX10 video cards

Currently the DX10 plays DX9 games great, regardless. Plus you're ready to play DX10 games, if you have Vista.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-05-2007, 01:00 AM   #3 (permalink)
(>-_-)>
 
dashogun's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: California
Posts: 338
Send a message via AIM to dashogun Send a message via MSN to dashogun Send a message via Yahoo to dashogun
Default Re: DX10 video cards

When Crysis comes out, would XP still use directX9.0? Does that mean that we need vista to get the full benefit of the new directX10 graphics.
__________________

My computer is now officially out of date :<
dashogun is offline  
Old 08-05-2007, 01:02 AM   #4 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: DX10 video cards

Crysis is coded with DX9 compatibility. But you won't get the full graphical features from DX10.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-05-2007, 01:11 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 99
Default Re: DX10 video cards

How much GPU do you think we'll need to play Vista. I know someone who bought an 8800GTX just to play it, yet still has a P4?!
muckluck is offline  
Old 08-05-2007, 01:14 AM   #6 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: DX10 video cards

To play Vista? I think you meant, to use Vista? Any graphic card will do, to use Vista. It's just a matter of how much RAM.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-05-2007, 01:16 AM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: DX10 video cards

Quote:
Originally Posted by b1gapl View Post
To play Vista? I think you meant, to use Vista? Any graphic card will do, to use Vista. It's just a matter of how much RAM.
i think he meant to play on vista, but u need like 2gb ram, so u don't get sluggish performance, but a P4 w/ a 8800gtx, is the ultimate bottleneck.....
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 08-05-2007, 01:37 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 99
Default Re: DX10 video cards

I meant Crysis.
muckluck is offline  
Old 08-05-2007, 02:23 AM   #9 (permalink)
(>-_-)>
 
dashogun's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: California
Posts: 338
Send a message via AIM to dashogun Send a message via MSN to dashogun Send a message via Yahoo to dashogun
Default Re: DX10 video cards

My P4 was a large wallblock for my 8800gtx. It wasn't until I upgraded to a c2d that things started becoming more gtx-like.
__________________

My computer is now officially out of date :<
dashogun is offline  
Old 08-05-2007, 03:14 AM   #10 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: DX10 video cards

would 3gb ram work any better on vista 32 bit? or is 2gb plenty
__________________

__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Price drop of Video cards? naerskine New Systems | Building and Buying 12 07-02-2007 03:50 PM
Torn on which Video Cards to Pick veg1992 New Systems | Building and Buying 34 06-12-2007 07:28 PM
Video Capture Card(s) *Need One* Bondy Monitors, Printers and Peripherals 0 05-17-2007 05:08 PM
mid range dx10 cards mikee New Technology and Products 7 04-15-2007 04:57 AM
After midrange DX10 cards come out... mrfluffles New Systems | Building and Buying 10 04-07-2007 04:02 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.