Doom 3 minimum - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-01-2006, 05:25 PM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default Doom 3 minimum

Alright, time to help a good ole boy.

My woman bought Doom 3. The box of Doom 3 said that the MX4 series would support the game. I'm calling BS on them. The frame rate was maybe 6 fps. It's not playable.

My woman has an AGP 4x slot. I'm looking into the ATI Radeon 9550. Does anyone have any experience with this card? She doesn't want to spend more than about 50 bucks. I keep having to upgrade the machine. 60 bucks TOPS shipped. I want to hear people that have played the game with lower end cards. I don't need too much speculation, because I can do tha just fine, unless it is in relation to cards somewhere in this ballpark.

Video quality doesn't matter because it's already on low and she's saying 'ooo' and 'aaahh.' I need framerates. hopefully 40-50.

Ryan
__________________

__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 01-02-2006, 03:15 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default

Doom3 runs great on my system at 800x600 on high detail with effects turned on and my graphics card is a geforce 5600, similar to a 9550.
__________________

__________________
Jorsoft is offline  
Old 01-02-2006, 03:36 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
bonehelm's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 612
Default

sorry to disappoint you

i have radeon 9550

sempron 2600+ oc'ed to 1.8ghz
512MB DDR333

ran doom 3 at 680x480 at medium
got 30 fps average
__________________
PC Specs:

Intel Core 2 Duo E6420 Conroe 2.13ghz
Gigabyte P35-S3 Motherboard
A-DATA 2x1GB DDR2 800mhz memory
Geforce 8600GT 256MB GDDR3 PCI-Express
bonehelm is offline  
Old 01-02-2006, 04:25 AM   #4 (permalink)
DBD
Super Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 333
Default

Well I got this card http://www.circuitcity.com/ssm/Visio...oductDetail.do Sitting on my shelf. I played the doom 3 demo with it, I had it on 1154x864 (8xAGP) I'm not sure of the FPS but It was definitely much more then 5 FPS. I think it is core-500MHz mem-250MHz or something like that.

If you want it I will sell it to you for 50+whatever shipping is. If you really want I could hook it back up and test out the FPS on the doom 3 demo or whatever you want me to test

O ya I never OC it and I only used it for 6months.
__________________
DBD is offline  
Old 01-02-2006, 01:10 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

bonehelm, I like the numbers you're posting, but don't understand why I should be disappointed. I just need playable framerates on low. You said you had it on medium. She has a gig of ram and an overclocked Athlon 1800+. Any more imput is hugely appreciated, so keep it coming boys.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.