Does my mother board support Intel Pentium 4 processor? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-16-2005, 12:41 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3
Question Does my mother board support Intel Pentium 4 processor?

Hi,

I have a Micronpc computer which is like kinda old (5-6yrs old), but I upgrade it each year. Now I have 738mb of RAM with a 256mb ATI 9600 video card.
Lately, I was thinking of changing my processor (AMD athlon 1.2ghz) to a new one. I thought Intel Penitum 4 (3ghz or more) would be the best choice, what do you think? Is it a good processor for my pc.
And I was also asking myself, if this P4 processor is compatible with my motherboard which is GA-7DX?
Btw I mostly do work on my PC, but sometime I play but not that much.

Thanks in advance!
__________________

Anyways is offline  
Old 10-16-2005, 12:44 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

no you cant use an amd mobo with an intel cpu.
__________________

__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 10-16-2005, 12:45 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3
Default

So which Processor do you suggest me?

thanks for quick reply
Anyways is offline  
Old 10-16-2005, 01:09 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

what socket do you have?
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 10-16-2005, 01:24 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3
Default

Socket A, talkign to you on aim lol
Anyways is offline  
Old 10-16-2005, 01:27 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

lol get the Xp 2800+ barton.
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 10-17-2005, 02:18 PM   #7 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Upgrade completely. Socket A is old. What do you do on the computer? Gaming? Internet use?
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 10-17-2005, 03:52 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

he has a 9600 and does slight gaming, only cs and WoW.
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 10-17-2005, 03:57 PM   #9 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Hey, if its working for you now without any issues, then I would leave it alone.
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 10-17-2005, 04:00 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,706
Default

whats the fsb?

if anything go for an athlon xp 2400+ or higher
__________________

Juice Daddy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.