Do I need a new power supply? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-18-2009, 09:44 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 42
Default Do I need a new power supply?

Hey guys, I'm rehauling my current rig, and I'm curious if I need a new power supply. Here is what I'm thinking:

Newegg.com - Computer Parts, PC Components, Laptop Computers, Digital Cameras and more!
Newegg.com - Computer Parts, PC Components, Laptop Computers, Digital Cameras and more!

Also, theres a SoundBlaster Audigy 2 ZS and a 1TB HD if that is relevant.

I'm not sure exactly what you need to know about my current power supply, so ill just type all the info that is on the sticker:

Model: HPC-420-302 DF
AC Input: 100-240V 8A
Frequency: 50-60 Hz
Peak Load: 480W
There is also a chart on the sticker labeled DC Output. If you need that as well, PLEASE ask!
__________________

Veregund is offline  
Old 07-18-2009, 09:52 PM   #2 (permalink)
Lady Techie
 
Yami's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,773
Default Re: Do I need a new power supply?

Almost definitely; it just about meets the requirements for such a rig (it should be over the requirements), and it's not exactly a high-quality PSU.

This is a good power supply, might be a little out of your budget though. I would have recommended the 550W below it but in Newegg's infinite wisdom the 650W is cheaper.
Newegg.com - CORSAIR CMPSU-650TX 650W ATX12V / EPS12V SLI Ready CrossFire Ready 80 PLUS Certified Active PFC Compatible with Core i7 Power Supply - Power Supplies
It's $80 with MIR, free shipping.

That will power your planned rig easily and leave room for future upgrades, including crossfire provided you get a motherboard which supports it.
__________________

__________________
Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone Galaxy S7 Edge

LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is offline  
Old 07-18-2009, 10:11 PM   #3 (permalink)
muffin enthusiast
 
Join Date: May 2009
Location: new york
Posts: 2,724
Default Re: Do I need a new power supply?

this psu would also work, even if you plan to xfire 4850's. and that ga mobo already supports xfire

Newegg.com - Antec EA650 650W Continuous Power ATX12V Ver.2.2 / EPS12V version 2.91 SLI Certified CrossFire Ready 80 PLUS Certified Active PFC Power Supply - Power Supplies
Muffin Man is offline  
Old 07-19-2009, 06:21 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 42
Default Re: Do I need a new power supply?

Awesome thanks guys.. just ordered it all
Veregund is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Old Power supply Guide (2008) Ste New Systems | Building and Buying 223 12-12-2009 09:05 PM
I want a new video card. Silverfury New Systems | Building and Buying 25 04-09-2008 01:05 AM
Dedicated power supply for a graphics card? wencke530 System Upgrades 13 02-23-2008 07:27 PM
Help with my PSU! weezerguy187 New Systems | Building and Buying 22 01-27-2008 04:58 PM
power supply question raverx3m New Systems | Building and Buying 13 07-24-2007 10:24 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.