Different RAM??? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-26-2010, 03:06 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 16
Lightbulb Different RAM???

I'm wondering if DDR 333 and DDR 400 can work on the same board IF of course they are not used together. IE... I have DDR 333 ram now, 2 gigs of it but I'm replacing my MamaBoard with everything the same basically except the new boards standard is DDR 400 but really don't want to buy new ram also if I don't have to... Hence my question??

Thanks a bunch in advance and I hope this isn't to bad of a new guy question :-)...

Dan
__________________

1badcj8 is offline  
Old 02-26-2010, 03:16 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Different RAM???

What board are you getting.
__________________

__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 02-26-2010, 03:48 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 16
Default Re: Different RAM???

The one that just crapped out is a A7N8X-X that I have run for 5 years now and the one I'm getting is a A7V600. Yeah I know they are both old but so is the rest of my system, well "PC old" any way, at least the 600 is a new one.

And of course I know I could update and all that stuff and get new but I'm not ready or wanting to spend that kind of dough so I'll band aid it one more time...lol.
1badcj8 is offline  
Old 02-26-2010, 03:57 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Different RAM???

yeah pc2700 (ddr333) will work just fine.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 02-26-2010, 04:26 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 16
Default Re: Different RAM???

Sweet Hefe thats what it is... Thanks a bunch for the info. I kinda figured it would be OK but clearly didn't know for sure. When my buddy and I built this thing 5 years or so ago it was killer fast, now its a dinasour...lol. But thats just the way it is.
1badcj8 is offline  
Old 02-26-2010, 01:17 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 16
Default Re: Different RAM??? Again...

Oooooops looks like I asked this backwards... I have DDR 400 and the new board is standard DDR 333. So it looks like I'd need the 400 to work on the 333 board...

Any problems there???
1badcj8 is offline  
Old 02-26-2010, 01:32 PM   #7 (permalink)
muffin enthusiast
 
Join Date: May 2009
Location: new york
Posts: 2,724
Default Re: Different RAM???

it should still work. the ram should just downclock to 333mhz.
Muffin Man is offline  
Old 02-28-2010, 06:02 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 16
Default Re: Different RAM???

Sweet good to know... I had not gotten the board yet so I got a used version of what I had. That with a processor and vid card for 34 clams I figured its worth a shot. I know used is probably as good as what I have but I decided to take the risk first. Thanks a bunch guys...
__________________

1badcj8 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RAM Question dem0x7 New Systems | Building and Buying 5 06-04-2009 10:20 AM
RAM Question LFCJohnSmith System Upgrades 3 05-20-2009 12:11 PM
32-bit WinXP question, regarding RAM White_Wolf Microsoft Windows and Software 1 12-21-2008 03:19 PM
Monitor went dark Noelectro Hardware Repairs and Troubleshooting 20 09-08-2008 06:54 PM
Problem with RAM / CPU. zukster Hardware Repairs and Troubleshooting 6 08-11-2008 09:43 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.