dell help.... - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-29-2006, 08:15 PM   #11 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,301
Default

Have you tried popping a different hard drive into the Dell to check to see that the IDE is good? Do you have the drive plugged into the #1 socket (if it has more than one (doubtful))?

What is the model of the Dell? Hard to look up the specs on one without that.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 10-29-2006, 08:52 PM   #12 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

I gave up on it, because the windows installation was taking hours and hours. I called my uncle and asked him some questions, and he said that with the dell he use to turn the computer on and off 10-15 times daily!!. So I guess that contributed to it's ultra slow performance.
It was a Dell Dimension 8200.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 10-30-2006, 01:29 AM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 24
Default

the proc is fine the video is fine but with 128mb of ram that is whats killing you windows xp is happy with 256mb-512mb 128mb = really really slow upgrade the ram.
DarkGamer is offline  
Old 10-30-2006, 11:28 AM   #14 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 219
Default

try using the windows cd and doing a full format of the disk (not quick format) if you havent already tried.
__________________

__________________
AMD 3000+
2gb RAM
X800 PCI-e
80gb + 250gb WD HDDs
X-FI Xtreme Music
DVD/CD-RW Drive
IfYouHaveToAsk is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.