Dell - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-19-2006, 08:43 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1
Default Dell

http://www.dealtime.com/xPF-Dell_Del...r_for_Business

According to this link the dell dimension 3100 has a PCI-express slot

Is this True?

P.S: If the link doesn't work try putting Dimension 3100 in the search
__________________

madd160 is offline  
Old 08-19-2006, 09:25 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 306
Default

it has a pci express times 1 slot
a pci express times 16 slot is for graphics cards
__________________

__________________







Office 2007 for Sale
StylinGolfShoes is offline  
Old 08-20-2006, 12:19 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 276
Default

my friend bought one of those or rather got one for christmas, hes told me its been the blackhole of money for him because you get 2 ram slots already filled, so u wont truly gain as much upgrading your ram, you also cant get a good video card. It inclues the PCI-E x1 card slot which i think ive seen 1 graphics card which was 2D that would work in it. Also you cant get a descent PCI card nowadays.
__________________
- Welsh
welsh is offline  
Old 08-20-2006, 06:02 AM   #4 (permalink)
bum
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 286
Default

Dell= bad. for everything except cheap school and internet pcs.
__________________
Opteron 175 + Scythe Infinity
Asus A8N32-SLI
2 gigs corsair XMS DDR 400
XFX geforce 6800 XT
X-navigator case
30G Maxtor + 250G Maxtor

"Let's face it, we're not changing the world. We're building a product that helps people buy more crap - and watch porn." -- Seagate CEO Bill Watkins
bum is offline  
Old 08-20-2006, 11:50 AM   #5 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

Avoid Dell like the plague.

If you must buy Dell, you need to get an E510 or better to have a PCI-E x16 slot.

If you are going to go pre-built, go with an eMachine. You can buy them at Best Buy, Circuit City, or any big name chain. As far as I know, all their current models come with PCI-E x16.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.