decent upgrade? - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-13-2006, 10:57 PM   #21 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

im not very smart at games, but i think doom 3 needs a really good PC (amd 3500+ or pentium 4 3.2 Ghz minimum)
__________________

__________________
talldude123 is offline  
Old 01-13-2006, 10:57 PM   #22 (permalink)
I poop on the rug
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,218
Default

just played doom 3 1600x1200 4xAA with dual nvidia 7800 gtx 512... and wow, that game is just stunning that high...
__________________

__________________
Current Build:
Intel 8700k | 16GB G.skill Trident Z | Z370 Gigabyte Auros Gaming Extreme |
Asus GTX1080 Strix | Corsair H100i V2 | Corsair 750D | Corsair RM850X
NosBoost300 is offline  
Old 01-13-2006, 11:08 PM   #23 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

the system specs for doom 3 is 1.5 ghz, 384 MB ram, but you need a video card, not a chipset

what is the point of making a video chipset? i would rather have a video card, but my pc didnt come with it
__________________
talldude123 is offline  
Old 01-13-2006, 11:30 PM   #24 (permalink)
I poop on the rug
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,218
Default

haha... minimums always lie.... thats just like bare minimum to start it... other wise fear would be running just fine on my computer now... and i'm above minimum...

1gb ram
256 mb onboard ati express 200 mobo graphics
amd athlon 64 3500+

doesnt really run too well....
__________________
Current Build:
Intel 8700k | 16GB G.skill Trident Z | Z370 Gigabyte Auros Gaming Extreme |
Asus GTX1080 Strix | Corsair H100i V2 | Corsair 750D | Corsair RM850X
NosBoost300 is offline  
Old 01-14-2006, 12:58 AM   #25 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,388
Default

Quote:
is ebay good for purchasing hard drives?
Let the buyer beware.

Unless it is from an extremely reputable dealer and new in the box, I wouldn't touch it on eBay.

If you're gonna get one, go with a new one.

If your drives are ATA, go with one of the Seagate models from BestBuy, or order elsewhere.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD Ryzen 5 1600 x6 core / MSI B350 Gaming Plus
Samsung 970 EVO 250GB M.2 SSD / WD Blue SSD 250GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR4 2400 / Win10 Pro x64
Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 01-14-2006, 01:01 AM   #26 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

is it true that having lots of hard drive space leftover makes your PC run faster? i have heard this before..
__________________
talldude123 is offline  
Old 01-14-2006, 01:08 AM   #27 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,388
Default

Having your hard drive clean from junk and defragmented helps your PC run better.

A full hard drive WILL slow your comp to a crawl, however.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD Ryzen 5 1600 x6 core / MSI B350 Gaming Plus
Samsung 970 EVO 250GB M.2 SSD / WD Blue SSD 250GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR4 2400 / Win10 Pro x64
Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 01-14-2006, 01:18 AM   #28 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

ok

if my hard drive is 12 gigs out of 37.2 gigs full is that okay?
__________________
talldude123 is offline  
Old 01-14-2006, 01:28 AM   #29 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,388
Default

Either way is good... 12 full out of 37, or 12 empty out of 37. Both are better than mine.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD Ryzen 5 1600 x6 core / MSI B350 Gaming Plus
Samsung 970 EVO 250GB M.2 SSD / WD Blue SSD 250GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR4 2400 / Win10 Pro x64
Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 01-14-2006, 01:35 AM   #30 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

my old computer i sold for this one had an aftermarket 40 GB hard drive i installed back in 2002...wow it was ample for back then...now im using the same drive, and its getting so small

my FUTURE goal is to get two 500 GB hard drives, and try to get them working together as one drive.
__________________

__________________
talldude123 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.