Corsair H100i -- Question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-31-2014, 03:26 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2010
Location: Tehachapi, CA
Posts: 55
Default Corsair H100i -- Question

Hello community!! I was wondering a few things. Firstly I'm using two noctua fans instead of the stock H100i fans -- would I still need to use the Y-cable that connects to the corsair block and into the fans? Couldn't I just simply go from the noctua fans into the power supply, or would that somehow hurt my radiator performance? Secondly; connecting the USB header with the pump provides the pump with power, correct? I only have two available USB ports -- the others are the ┘shaped ports (you can tell I'm so 'in-the-know haha). I would like not to sacrifice my cases USB ports but do I need to in this case? The following is a picture of the instructions -- and thank you all so very very much!!
Attached Images
File Type: jpg Intel h100i.jpg (99.2 KB, 4 views)
__________________

Therow is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2014, 04:56 PM   #2 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,276
Default Re: Corsair H100i -- Question

Doesn't matter where you plug the fans in. The pump is powered by the molex connector for power. The USB port is for Corsair Link.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2014, 05:02 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2010
Location: Tehachapi, CA
Posts: 55
Default Re: Corsair H100i -- Question

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
Doesn't matter where you plug the fans in. The pump is powered by the molex connector for power. The USB port is for Corsair Link.
Is the corsair link something that I would seriously need?
Therow is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2014, 05:31 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Drogos's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,415
Default Re: Corsair H100i -- Question

i have the h100i. the link is nice and useful you can control any fan connected to the board even the ones on the video card and the led color on the pump . im sure you can live without it tho. btw im using the cables it came with and the fans. the fans are not very quiet at all. im planing on replacing those at some point but i wear headphones so i don't really notice it much.
very good cooler i have my i7 950 3.0 overcloked at 3.7 i have yet to see my temps get past 55c
__________________
AsRock z97x,i5 4690k@ 4.4ghz, Custom Water Loop, Nvidia 980TI 6GB, Corsair Dominators Platinum 16GB 2666mhz ,250 SSD,2TB,2TB Drive ,EVGA Supernova 750G2 PSU,NZXT H440 white. Asus 24" 144hz, LG 42" led lcd.
Drogos is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2014, 05:50 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2010
Location: Tehachapi, CA
Posts: 55
Default Re: Corsair H100i -- Question

That does sound cool... I can miss one of my front USB ports ... ;3 ... Now I'm looking for the SATA connection with my psu O__O I'm sure I have a few but... the hunt is on!!

--Edit--x2

I have to rewire this beast >.< Such a pain but soo worth it!! I'll take pictures once I get it running... also another question!! The connector-cord-things for items like a hard drive -- the ones that go into the mobo -- they usually come WITH the mobo right? I need to hunt down my 'wire box' since I moved... XD

Also ... Is it a bad idea to have the heat sink tubes in a north orientation? I noticed that in the instructions the heat sink tubes are in the east position o/ thanks so much guys for taking the time to deal with my particularly eclectic form of crazy!!
Therow is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2014, 06:29 PM   #6 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,276
Default Re: Corsair H100i -- Question

Oi so many questions lol.

Your PSU should have plenty of SATA and Molex connections to power the H100i.

SATA cables come with both the motherboard and HDD/SSDs (if you get box items). You can buy them individually too if you need more.

It doesn't matter how you have the tubes as long as they aren't kinked like a garden hose.

You don't need Corsair Link at all, it;s just a handy feature. Kinda like any software that comes with the motherboard.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2014, 06:38 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2010
Location: Tehachapi, CA
Posts: 55
Default Re: Corsair H100i -- Question

Thanks!! I didn't have any editx2-Sata3 cables** come with my SSD ... :c now I can't find my special, beloved, and essential cord-box *cry softly to self*

Also... I'm sure this wouldn't hurt the SSD... But I need to ask just in case. Is it at all bad for it to have it in my case upside down? It just worked out perfect with my psu sata setup (I only needed the one string for 3 devices, one of which was across the case O.o).

Thanks again!
Therow is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2014, 08:47 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Drogos's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,415
Default Re: Corsair H100i -- Question

yeah it shouldn't matter how the ssd is set.
__________________
AsRock z97x,i5 4690k@ 4.4ghz, Custom Water Loop, Nvidia 980TI 6GB, Corsair Dominators Platinum 16GB 2666mhz ,250 SSD,2TB,2TB Drive ,EVGA Supernova 750G2 PSU,NZXT H440 white. Asus 24" 144hz, LG 42" led lcd.
Drogos is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2014, 01:58 AM   #9 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,276
Default Re: Corsair H100i -- Question

You can practically do whatever you want with your SSD due to its flash nature.

In one case I had it 3M tapes behind my motherboard tray. In another it was velcro. Right now both of my SSDs are kinda just hanging behind my drive cage because I keep putting my Corsair in my laptop for travel.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
H100i, is it really king of AIO's? tastegw Cooling 17 01-04-2013 04:45 PM
Corsair System vs. Corsair Value Select jeelliso New Systems | Building and Buying 3 02-06-2006 04:27 PM
RAM upgrade question (Corsair) jwatc75 Monitors, Printers and Peripherals 8 04-23-2005 04:54 PM
corsair XMS latency question madmonk888 Monitors, Printers and Peripherals 24 12-03-2004 08:33 PM
RAM: Difference between Standard Corsair (PC3200) & Corsair CMX PRO (PC3200) ag3 Monitors, Printers and Peripherals 3 06-15-2004 10:57 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.