Core 2 Duo or Pentium D? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-23-2006, 03:44 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 4
Default Core 2 Duo or Pentium D?

My friend is building a new PC, and him and I is being puzzled, his cousin tells him to buy a Pentium D 945 3.4GHz w/ 4MB L2 Cache and 800MHz FSB, instead of a Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz w/ 2MB L2 Cache and 1066MHz FSB

So please, which of thoose processors is the best? And why?
__________________

n00bzalot is offline  
Old 08-23-2006, 03:55 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Chazzer3's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: North West, UK
Posts: 449
Send a message via AIM to Chazzer3
Default

Welcome to TF!

Definitely the Conroe, I'm sure anyone knows about the Hype that is surround the Core 2 chip. And the 'anti-hype' that surrounds the Pentium D's.

If you have any sense. You'd get the Conroe.

Charlie -
__________________

Chazzer3 is offline  
Old 08-23-2006, 03:58 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 4
Default

Thanks alot charlie, his cousin babbled about the bigger cache in the Pentium D and the low clock speed in the Conroe
n00bzalot is offline  
Old 08-23-2006, 08:24 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 376
Send a message via AIM to Saint71
Default

Your cousin needs to learn that the mhz myth is dead.
Saint71 is offline  
Old 08-23-2006, 08:52 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

Quote:
Your cousin needs to learn that the mhz myth is dead.
agreed. the Core 2 Duo beats that by a considerable margin.
Nitestick is offline  
Old 08-23-2006, 10:45 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

Im sure there must be some benchamrks out there too..
__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Old 08-24-2006, 01:00 AM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

Quote:
Originally posted by n00bzalot
Thanks alot charlie, his cousin babbled about the bigger cache in the Pentium D and the low clock speed in the Conroe
Lol, and babbled he did. He was totally wrong, and totally right at the same time. Core 2 Duo's do have lower clock speeds, because they do way more per clock cycle, so they can be faster even though they have a slower clock speed. The cache wouldn't make too big of a difference, as the E6300 and E6400 totally obliterate the Pentium D's regardless of the size of the cache. So he did have his facts right, that they have different clock speeds and cache sizes, but he was wrong about thinking that it mattered.

There now I'm done babbling.
The General is offline  
Old 08-24-2006, 04:22 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 325
Default

i hate that myth
all my friends tell me that a good computer needs to be atleast 3GHz
and im just like tryiung to explain to them
those extra MHz only make it less efficient and hotter
doing more per clock cycle means they use less electricity, they run cooler and they are waaay faster

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by The General
There now I'm done babbling.
--------------------------------------------------------------------------------
__________________
Athlon 64 3200+
GigaByte GA K8N-SLI
1GB Corsair Select Value
GigaByte 7300GS
80GB maxtor Hard Disk
Samsung Writemaster DVD-RWDL 16x
Thermaltake mambo case w/ 430 PSU
Windows XP Pro
17\" Proview LCD
mophead740 is offline  
Old 08-24-2006, 04:54 AM   #9 (permalink)
Super Techie
 
sailpog's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 498
Default

Quote:
Originally posted by mophead740
i hate that myth
all my friends tell me that a good computer needs to be atleast 3GHz
and im just like tryiung to explain to them
those extra MHz only make it less efficient and hotter
doing more per clock cycle means they use less electricity, they run cooler and they are waaay faster

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by The General
There now I'm done babbling.
--------------------------------------------------------------------------------
sooo true i hate it when people with celerons start saying that cos they've got a higher ghz there proccessers are a lot better than amds.
__________________
<A HREF="http://www.mysearchfunds.com/banner.asp?friend=43585">
<IMG SRC="http://www.mysearchfunds.com/banners/60x120.gif" BORDER="0">
</A>
sailpog is offline  
Old 08-24-2006, 05:26 AM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 325
Default

yeah its so annoying
especially wen we all no that celerons suk dust compared to amds

EDIT - Hey i like that, suk dust, i shall use that more often
__________________

__________________
Athlon 64 3200+
GigaByte GA K8N-SLI
1GB Corsair Select Value
GigaByte 7300GS
80GB maxtor Hard Disk
Samsung Writemaster DVD-RWDL 16x
Thermaltake mambo case w/ 430 PSU
Windows XP Pro
17\" Proview LCD
mophead740 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.