Computer worked for five minutes and then died. - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-25-2006, 04:25 PM   #31 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 429
Default

I tried to hook the psu up to a different pc with no success. I used the 24 pin to 20 pin connector and nothing happened.
__________________

stainer711 is offline  
Old 01-25-2006, 04:30 PM   #32 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

sounds like your PSU is TOAST!
__________________

__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 01-25-2006, 04:46 PM   #33 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 482
Default

There is one other issue that it could be, I had a similar issue but I was fairly confident that it wasn't my PSU, or my MOBO that was my problem. It turned out that the heatsink that I installed (Thermaltake Big Typhoon) was grounding me out. Everything worked perfectly as soon as I fixed the grounding issue. Also with my Mobo I had to have 4 power connector things plugged in for my system to work not just the normal 2.

Anyay I would still probably agree with the common thought here that your PSU is a crapper and u need to toss it and get a new one.
__________________
Flying-Squirrel is offline  
Old 01-25-2006, 05:23 PM   #34 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 429
Default

Ok. Well, a tech is coming tommorow, so.....
stainer711 is offline  
Old 01-26-2006, 06:55 AM   #35 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 429
Default

When the computer shut off i smelled no burning smells and saw no smoke. Supposedly my motherboard has safety features that ensure nothing shorts. I think either my psu busted or my cpu is installed wrong without damage. The worst that will likely happen is me having to replace the psu. I hope so, anyway. At 3:00 p.m. USA eastern time i am having a tech come over and examine it. I just hope he can solve the problem.
__________________

stainer711 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.