computer won't turn on... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-26-2006, 07:03 AM   #1 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default computer won't turn on...

I think I'm in trouble here. I'm on my bro's computer btw. OK last night I was downloading and burning a movie on dvd. So I went to sleep, and when I wake up, my computer is turned off. And when I went to turn on, nothing happens. So I unplugged the power, and replugged it, still nothing. Then I turned off the switch, then turned it back on. I try to turn it on, but this time I see the lights of the fans flicker...thats it. I checked inside, nothing seems to be burned or anything. So what do you guys think?
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 03-26-2006, 07:05 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

i think you just found an excuse to upgrade
__________________

__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 03-26-2006, 07:06 AM   #3 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

Don't have the money to upgrade. So whats the problem here?
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 03-26-2006, 07:26 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

power supply is probably nuked. either that or you got hacked by the RIAA for piracy
Nitestick is offline  
Old 03-26-2006, 07:30 AM   #5 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

lol, the company of the power supply, was diablotek, if that has anything to do with it. So what is a good brand, that will not die on me. I'm looking for a 400W with a considerably low price.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 03-26-2006, 07:39 AM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

you should try another psu if possible first or if nothing else google how to "jump" a powersupply to turn it on without the motherboard
Nitestick is offline  
Old 03-26-2006, 09:00 AM   #7 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

OK, I tried the PSU that originally came with my computer, and the computer did start. So I guess its the other PSU that died, only lasted 2 weeks. I'm looking to get a new one. What are the really good brands that are reliable.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 03-26-2006, 09:29 AM   #8 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

Quote:
Originally posted by nitestick
you should try another psu if possible first or if nothing else google how to "jump" a powersupply to turn it on without the motherboard
I tried another PSU, and the computer ran....I tried jumping the PSU, but nothing happened, so does this mean the PSU is completely dead?
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 03-26-2006, 11:03 AM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

i'd guess so, good companies are

OCZ, Enermax, PC P&C, Antec.
john3 is offline  
Old 03-26-2006, 07:50 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

psu is dead. ^^^^ those are good brands. i always reccomend the Antec TruePower 2.0, relatively cheap and reliable
__________________

Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.