Computer went out - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-02-2007, 02:26 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 61
Default Computer went out

Im not sure but if i take the hard drive out will there be a problem putting it in another computer i already have since both would have operating systems on them?

Another question, Anyone know if i can take the motherboard out of a gateway 300S micro case and put it in another atx case?
__________________

ItHurtz is offline  
Old 01-02-2007, 03:24 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 85
Default

For your first question, sure but you would have to remove the IDE/SATA connection for the first drive and connect the drive that you've got to the board.

And yes for your second question, just remember to strike the back plate out and pop it in to the new one.
__________________

AT2005 is offline  
Old 01-02-2007, 11:46 AM   #3 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

1. yes you could do that, but you would run into problems with it due to it having an OS on it. it would conflict with the primary OS, doable, yes... but make sure you have the second hard drive (the one you take out of the dead system) set as a slave, before you do it.

2. yes... usually no problem with removing / moving parts into new cases.
__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Old 01-02-2007, 12:44 PM   #4 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

1. You will have a problem as the 2 pc's will have difference ide controller drivers and the O/S will not be able to boot. You will get BSOD.

2. Yea, you shouldn't have any issues with transfering it into another case.
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.