computer temp - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-13-2006, 08:25 PM   #11 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

Which one did you use?
__________________

Shumway is offline  
Old 11-13-2006, 08:32 PM   #12 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default

the motherboard one
__________________

Norcent is offline  
Old 11-14-2006, 12:14 AM   #13 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

Did you build the comp your self? or is it pre made? Have you made sure the heat sink is sitting properly?
Shumway is offline  
Old 11-14-2006, 03:09 PM   #14 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default

i built it myself and i did check the heatsink and it is on right.

The fan/heatsink is on very tight like my other 2 computers it doesn't move if i push on the side.
Norcent is offline  
Old 11-14-2006, 03:27 PM   #15 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

Did you use the stock heatsink or an after market one? If it's an after market one which thermal paste did you use?
Shumway is offline  
Old 11-14-2006, 03:45 PM   #16 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

After doing some reading up on it it look's like ton's of those board's are having heat issue's,Lot's are reporting that the first version 1.01 is the worst and some on newegg even say they only have the problem with 4200+ like you have,Maybe see if you can RMA it and try to get the second version 1.02 or atleast try a bios update and see if that change's anything
Shumway is offline  
Old 11-14-2006, 07:41 PM   #17 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default

dang i just got Everest Ultimate Edition and it says my temps are this:
Cpu 77ºF 25ºC and cpu core 1 is 106ºF 41ºC and cpu core 2 is 100ºF 38ºC

Which one am i supposed to look at? and is everest accurate?
Norcent is offline  
Old 11-14-2006, 09:09 PM   #18 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 692
Default

sounds good.
__________________

__________________
System Specs
Opteron 165 cooled by Zalman 9500A LED // DFI Lanparty UT NF4-D // Seagate Barracuda 7200.10 SATA 3.0Gb/s 320-GB Hard Drive // Sapphire X1950XT 256MB cooled by Zalman VF900 Cu LED // 2x1GB OCZ EL Plantinum // Enermax NoiseTaker 430W // Pioneer DVD & Combo Optical Drive // 20" Samsung 206BW Monitor // Logitech Z-2300 Speakers // Logitech G11 Keyboard and Microsoft Sidewinder mouse // Antec Nine Hundred Case
krazieaznboi is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.