Computer Nosedive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-08-2005, 08:50 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 11
Default Computer Nosedive

I had installed XP the other day, updated everything and then went to bed. When I got up this morning the computer wouldn't respond at all. I eventually reset the CMOS and got the screen to appear. Now, it won't boot up. I even tried having it boot directly to the CD, to try and reinstall XP.

The screen is black and the cursor blinks no matter what I try. At the initial boot and in BIOS, everything seems to be recognized and working properly.

Just to give a slight preface on things. Someone was goofing off online before I could install the firewall or adjust the internet settings and someone let all this spyware come in and then XP freaked out and also said there was a virus. I cleaned up as much as possible. So, I have a feeling that could have something to do with this as well. But I can't get in to reformat the harddrive.
__________________

Vajdoc is offline  
Old 12-08-2005, 09:02 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 330
Default

hmmm tough cookie if u have a copy of 98 or 2000 or somethin you can install that and upgrade to xp. Post this post in the windows section also of T.F
__________________

Amd64Boy is offline  
Old 12-08-2005, 09:30 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 11
Default

Thanks, I did that.

I can't seem to boot up to install anything. It's like the peripheral drives don't have any affect. I went into BIOS to have it boot up from the CD and a diskette but the screen went through the boot-up sequence and instead of windows, I got a blank screen with a blinking cursor.
Vajdoc is offline  
Old 12-08-2005, 09:56 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 154
Default

try unplugging the pc and take out the cmos battery for atleast 5 min. had a similar problem and that took care of it.
__________________
3700+ sandiego core
chaintech vnf4 ultra
evga 7800gt
2x1 gig corsair xms
antec tpII 550
80 gig hitachi sata2
win xp pro sp2
ibbonkers is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.