compare pentium 4 with celeron D 330 - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-14-2005, 04:40 PM   #11 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

Wernt Celerons released for Socket 370 before P3's were released for Socket 370 and both sockets were slightly different and it wasnt until later they were unified?
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 08-14-2005, 04:45 PM   #12 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

I think that was when most p3's were Slot 1 SECC 2, before they made the full transition to a socketed format (370)
__________________

__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 08-14-2005, 05:37 PM   #13 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

i found this on wikipedia:
Socket 370 was originally used for the Intel Celeron, but later became the socket/platform for the Coppermine and Tualatin Pentium III processors, as well as the Via-Cyrix Cyrix III, later renamed the VIA C3.
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 08-15-2005, 02:51 PM   #14 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Quote:
Originally posted by waynejkruse10
celerons are exactly the same as P4's in every respect except the cache.
This statement is 100% correct.
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 08-15-2005, 03:00 PM   #15 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Quote:
Originally posted by waynejkruse10
Wernt Celerons released for Socket 370 before P3's were released for Socket 370 and both sockets were slightly different and it wasnt until later they were unified?
Yeah, my friend has a socket 370 mobo, except a normal socket 370 processor wont fit.

Only celerons fit it...
DJ-CHRIS is offline  
Old 08-15-2005, 04:33 PM   #16 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

i have a later 370 mobo which supports everything. However its not working for some reason...
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.