cd drive and mobo compatible? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-22-2005, 07:20 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 432
Default cd drive and mobo compatible?

is this cd drive
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16827152058

going to work with this mobo?
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813188002
__________________

__________________
eVGA NForce4 ATX SLI AMD Mobo
AMD Athlon 64 3700+ San Diego
eVGA GeForce 7800GT 256MB
Corsair Ram 1GB (2x512)
NEC DVD Burner
Western Digital 160GB Hard Drive






biggjoee5790 is offline  
Old 12-22-2005, 07:38 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 99
Send a message via AIM to Milan Send a message via Yahoo to Milan
Default

as long as the mobo has an IDE plug you should be good to go
__________________

Milan is offline  
Old 12-22-2005, 07:39 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2005
Location: in the past
Posts: 1,144
Send a message via AIM to thebleakness
Default

It should work. The cd drive is IDE and the mobo has IDE connectors.
thebleakness is offline  
Old 12-22-2005, 07:53 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 432
Default

Quote:
Originally posted by thebleakness
It should work. The cd drive is IDE and the mobo has IDE connectors.
where does the mobo say it has ide connecters? i dont see it
__________________
eVGA NForce4 ATX SLI AMD Mobo
AMD Athlon 64 3700+ San Diego
eVGA GeForce 7800GT 256MB
Corsair Ram 1GB (2x512)
NEC DVD Burner
Western Digital 160GB Hard Drive






biggjoee5790 is offline  
Old 12-22-2005, 07:56 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 99
Send a message via AIM to Milan Send a message via Yahoo to Milan
Default

if you look at the pic of the mobo it sure does look like it has ide connectors (pri and sec)
Milan is offline  
Old 12-22-2005, 08:12 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 432
Default

lol i still cant tell.. i believe you guys when you say it does... but are you 100% sure that it will be compatible? because if not i want to send for a return immediately... im so impatient i cant wait any longer to build this thing
__________________
eVGA NForce4 ATX SLI AMD Mobo
AMD Athlon 64 3700+ San Diego
eVGA GeForce 7800GT 256MB
Corsair Ram 1GB (2x512)
NEC DVD Burner
Western Digital 160GB Hard Drive






biggjoee5790 is offline  
Old 12-23-2005, 12:00 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 337
Send a message via AIM to shdwsclan
Default

100% sure. ATA drives are IDE. That board seems to have the IDE standard and a built in SATA controller card(probably promise). I would take advantage of the sata by trying to obtain a sata cd/dvd drive....The only thing I dont like about sata is the data plug....its so small and it doesn't give a flush connection like a IDE connector.
shdwsclan is offline  
Old 12-23-2005, 12:48 AM   #8 (permalink)
The Angriest of Amoebas
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minnesota
Posts: 1,180
Default

"PATA 2 x ATA 100 up to 4 Devices" PATA is IDE. It has 2 IDE connectors for up to 4 Devices. Although the speed is only ATA 100 and not ATA 133. No biggy, but yes, that optical drive will work just fine.

EDIT: It also includes IDE cables. So I am more than 100% certain that it will work.
__________________
toxicity_27 is offline  
Old 12-23-2005, 06:38 AM   #9 (permalink)
Super Techie
 
mike4realz's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 404
Default

Quote:
Originally posted by biggjoee5790
lol i still cant tell.. i believe you guys when you say it does... but are you 100% sure that it will be compatible? because if not i want to send for a return immediately... im so impatient i cant wait any longer to build this thing
don't worry about it. all motherboards has 2 IDE connectors (primary and secondary). it's a STANDARD
__________________

Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz || 4GB OCZ 1066 DDR2 RAM || GIGABYTE GA-EP45-UD3P Motherboard ||
PNY XLR8 GTX 470 || Raptor 300GB 10,000 RPM HDD RAID0 || Windows 7 Professional 64-bit
mike4realz is offline  
Old 12-23-2005, 03:38 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 432
Default

thanks so much guys.. im happy itll fit because i really didnt want to wait for a newegg return... ughh
__________________

__________________
eVGA NForce4 ATX SLI AMD Mobo
AMD Athlon 64 3700+ San Diego
eVGA GeForce 7800GT 256MB
Corsair Ram 1GB (2x512)
NEC DVD Burner
Western Digital 160GB Hard Drive






biggjoee5790 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.