can i use a PCI GFX card on a mobo with.. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-18-2006, 07:35 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default can i use a PCI GFX card on a mobo with..

can i use a PCI GFX card on a MOBO that has an AGP2x slot which is usually uses for gfx, if i take out the crappy AGP2x card can i replace it with a better PCI card?
__________________

__________________
snypercore is offline  
Old 12-18-2006, 07:36 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 421
Default

No you will need a special PCI slot. They are different in shape and size.
__________________

Phrantic is offline  
Old 12-18-2006, 07:40 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,246
Default

If he's talking abot regular PCI, he can. However, the majority of AGP cards can beat the living crap out of PCI cards...
WorldIndustries is offline  
Old 12-18-2006, 07:53 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default

ok im not talking about PCI-e or anything its just this mobo is actaulyl really good and has RAID but only a AGP 2x slot and at hand i only have a spare AGP4x card. so i was wondering if i could just buy a PCI not PCI-e card to replace the AGP2x card
__________________
snypercore is offline  
Old 12-18-2006, 07:57 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 131
Default

you dont have to buy a new card. if u already have an agp 4x card, you can just put it in. the card will just run at 2x.
__________________
Core 2 Duo E6600 2.4GHz
ASUS P5N32-E SLI Motherboard
2X Seagate Barracuda 500GB HDD
2X Corsair XMS2 1GB PC 6400 DDR2 800MHz RAM
MSI NX8800GTS 640MB
2x Philips 22" 202P73
m6qrp is offline  
Old 12-18-2006, 08:00 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default

how much performance will i lose out on, and also even the spare agp4x ain that great i want a better one in so is this possible
__________________
snypercore is offline  
Old 12-18-2006, 08:25 PM   #7 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

I don't think you can get a PCI video card better than an AGP. And running a 4x AGP in 2x...you won't even notice the difference.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 12-18-2006, 08:31 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default

Quote:
Originally posted by b1gapl
I don't think you can get a PCI video card better than an AGP. And running a 4x AGP in 2x...you won't even notice the difference.
so a ATI RADEON 9250 PCI would not be better than a AGP4x ATI RADEON 7000? if not than thats seriosuly something i didint know
__________________
snypercore is offline  
Old 12-18-2006, 08:35 PM   #9 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

Yea I guess the PCI that you pointed out is better than the 7000 AGP. It's just that, it's not that much better. Both cards are very outdated.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 12-18-2006, 08:44 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default

Quote:
Originally posted by b1gapl
Yea I guess the PCI that you pointed out is better than the 7000 AGP. It's just that, it's not that much better. Both cards are very outdated.
well im going to sort this pc out 2 moz and forst i have the hassle of installing the RAID drivers along with XP which im clueless on,, hen ill pop in the radeon 7000 n see if it runs the games i play, im not rle a hardcore PC gamer i only rle play CSS which on my old machine AGPx4 used to run fine jsut without any shadows etc... (the nice bits) but still if i chose to get the 9250 will it physically work?
__________________

__________________
snypercore is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.