Can I run these together? - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 05-04-2012, 11:56 AM   #21 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Apr 2012
Posts: 9
Default Re: Can I run these together?

I believe that is what I did. I think that they both run at 1.8v, but I am not completely sure. I used the SIW tool to find out. I am going to get a replacement from the shop tomorrow, because I believe it was a problem with the stick itself, as when I had that stick alone or with the other the computer shared some symptoms.

Kelieve is offline  
Old 05-04-2012, 01:48 PM   #22 (permalink)
Build Guru
PP Mguire's Avatar
Join Date: Dec 2004
Location: DFW Texas
Posts: 26,030
Default Re: Can I run these together?

The voltages are not the timings. The numbers on the side of the RAM stick like 6cl are the timings. You need to set your bios to match the numbers of the stick with the higher timings (numbers).

Think of it like a car. If you set the timing wrong and 4 cylinders are firing different than the other 4 you got problems. That is essentially what is going on here. Your bios is trying to automatically set to the timings on the faster stick causing the other stick to be unstable. Another thing you can try is setting to 1.9v.

"Resolution is just a number." #Ubisoft Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire Mechwarrior Online = Thunderson PSN = PP_Mguire

Need Descent and Mechwarrior buddies!
If I helped you, give a thanks! ↓
Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 05-04-2012, 02:19 PM   #23 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Apr 2012
Posts: 9
Default Re: Can I run these together?

Ok, I set the voltage to 1.9v, but the boot details still won't show up. Another thing about this is that ATI Cataclyst Control Center does not startup either when I have that Ram stick on the motherboard.

Kelieve is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Any way to run "run as" when secondary login is disabled? LightingBird Microsoft Windows and Software 10 11-19-2008 09:10 AM
Computer will not run. Monitor will not run. smartslug Hardware Repairs and Troubleshooting 1 01-02-2007 06:23 PM
Can my new PC Run F.E.A R. MichiyoYoshiku PC Gaming 5 02-05-2006 02:03 AM
When i run windows i get the option of which os to run triple5soul8781 Microsoft Windows and Software 5 01-03-2006 05:12 PM
run, forest ..... RUN!!!! mikesgroovin Off Topic Discussion 23 12-06-2004 07:46 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:01 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.