Can i run fsx on this? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-30-2007, 10:38 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 8
Default Can i run fsx on this?

Hey. First post. Okay, can I run flight simulator X on all settings high. With this system?

Processor Type AMD Athlon 64 X2 6000+ Dual Core 64-Bit
Processor Speed 3.0GHz
RAM 2048MB DDR2 (2 x 1024MB) (Exp. To 4GB)
Hard Drive 500GB SATA II (7200RPM, 16MB Cache)
Optical Drives 16X DVD+/-R/RW SuperMulti Drive
Graphics Card NVIDIA GeForce 8500GT (With 256MB)


Its a stock computer.

Thanks!
Mario
__________________

mario1 is offline  
Old 08-30-2007, 10:44 PM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Can i run fsx on this?

Hey mario1,


I think FSX can run on that machine. It meets the minimum system requirements. But I imagine you won't be able to play at good settings.

Check over here:
System Requirements Lab
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-30-2007, 10:44 PM   #3 (permalink)
Benevolent Cake Despot
 
Merkwürdigeliebe's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Montreal, CANADA
Posts: 1,733
Default Re: Can i run fsx on this?

from what I've seen, fsx doesn't look that graphic intensive, so it should work with an 8500GT at a decent framerate, but depends what you would consider smooth, a constant 30 FPS is a bare-minimum.

Try and see if you can get an x1950PRO or something instead of the 8500 (it'll cost you a tad more)
__________________
|Intel Q6600 | 2GB Crucial Ballistix Tracers | XFX 8800GTS 512 | Gigabyte P35-DS3L | Antec 900 | Antec Neo 500 HE |
Merkwürdigeliebe is offline  
Old 08-30-2007, 10:51 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 8
Default Re: Can i run fsx on this?

Thank you guys!

Yeah im looking at upgrading the graphics card .

Okay. Here is the site i MUST buy from.

Future Shop

All desktops.

Under 1000$.

Or. Maybe a 700-800 with a 200 graphics card. Help a bro out.

I want high's or ultra high setting if possible.
mario1 is offline  
Old 08-30-2007, 10:59 PM   #5 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Can i run fsx on this?

Have you considered building your own? You can get a better computer, than a pre-built for the price.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-30-2007, 11:02 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 8
Default Re: Can i run fsx on this?

Why not?

Its just. Price. Do you mean, like.. i chose all the components? Im sorry im new.
mario1 is offline  
Old 08-30-2007, 11:05 PM   #7 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Can i run fsx on this?

No need to worry. We've turned a lot of newbies like you, into techies like us. Usually when you build your own, you'll save money, or you'll have a better system for the same amount of money, compared to pre-builts.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-30-2007, 11:16 PM   #8 (permalink)
Uber Sanoob Techie
 
san21893's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Westchester County, New York
Posts: 634
Send a message via AIM to san21893
Default Re: Can i run fsx on this?

It's definitely worth it, I got into it earlier this year when I joined this site. That computer though, will struggle with fsx on high settings. Right now I get 1-2 frames, maxed out over NYC.
__________________
san21893 is offline  
Old 08-30-2007, 11:40 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Can i run fsx on this?

the 8500GT is a PCI-E card, so you can easily upgrade to a new one with that system.

The only concern that you might have is your power supply
__________________
Apokalipse is offline  
Old 08-31-2007, 08:17 AM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 8
Default Re: Can i run fsx on this?

Quote:
Originally Posted by b1gapl View Post
No need to worry. We've turned a lot of newbies like you, into techies like us. Usually when you build your own, you'll save money, or you'll have a better system for the same amount of money, compared to pre-builts.
Thank you so much. Okay. So bascially, I searcha and search and buy all the components I need for the computer. Then get a proffesional store to put it together.

So I need a:

Processor.
RAM
Hardrive
Graphics card
Sound card.

It hopefully has to all come from a canadian site because of all the shipping and so forth.

Thanks And under 1000$cdn
__________________

mario1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.