Can I just buy ANY video card? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-12-2008, 08:33 PM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Green Bay
Posts: 24
Default Re: Can I just buy ANY video card?

Can I stick a 512 next to the two 256 rams that are there?
__________________

ShannonRyu is offline  
Old 03-12-2008, 08:36 PM   #12 (permalink)
Formerly known as BuggyVeyron
 
Ewc1307's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: England
Posts: 423
Send a message via MSN to Ewc1307
Default Re: Can I just buy ANY video card?

1. Yep you can put 512MB in there.

2. You need a PCI graphics card...although which is the best one i have no idea as that's not really my area and it depends on your budget.
__________________

__________________
Ewc1307 is offline  
Old 03-12-2008, 08:38 PM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Green Bay
Posts: 24
Default Re: Can I just buy ANY video card?

will any pci graphics card support my new widescreen monitor?
ShannonRyu is offline  
Old 03-12-2008, 09:34 PM   #14 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Green Bay
Posts: 24
Default Re: Can I just buy ANY video card?

OK, Thank you for all of your help.

Now that I am shopping for graphics cards... how can I tell them apart, I mean, how are they measured? How do I determine quality vs. price, and if I do not do ANY gaming, do I need anything more than the cheapest one?
ShannonRyu is offline  
Old 03-12-2008, 09:51 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Green Bay
Posts: 24
Default Re: Can I just buy ANY video card?

Nevermind
Video card - Wikipedia, the free encyclopedia
ShannonRyu is offline  
Old 03-12-2008, 10:01 PM   #16 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: Can I just buy ANY video card?

The brown slot is an AGP slot. If you have the choice, an AGP is better than a PCI card... it has a better throughput of data as well as power to the card.

A PCI will work (in a white slot), but an AGP would be the better choice. Your motherboard has a X4 AGP slot.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 03-13-2008, 09:10 AM   #17 (permalink)
Mod Emeritus
 
Puddle Jumper's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,286
Default Re: Can I just buy ANY video card?

This ram should work fine in your computer

Newegg.com - Kingston ValueRAM 512MB 184-Pin DDR SDRAM DDR 266 (PC 2100) Desktop Memory - Retail

This video card should be able to run your widescreen monitor without a problem.

Newegg.com - POWERCOLOR X1550 256/64 AGP Radeon X1550 256MB 64-bit GDDR2 AGP 4X/8X Video Card - Retail
__________________

AMD Phenom II x4 955 Black Edition : Asus M4A89GTD PRO : Corsair 550VX
G.SKILL Ripjaws 4x2gb DDR3 1600 : MSI Geforce GTX 770 2gb : Antec 300
OCZ Agility 2 60gb SSD (OS) : SanDisk Ultra 120gb SSD (Apps) : Crucial M500 240gb (Steam) : Win 8.1 Pro 64bit
2x Samsung 2494LW & 1x Dell U2312HM Eyefinity

Lenovo ThinkPad X220 : Core i5 2410M : 12.5" 1366x768 IPS LED display : Intel 320 Series 120gb SSD

Samsung Galaxy Note 3 stock 4.3 : Nexus 7 2 stock 4.4

Puddle Jumper is offline  
Old 03-13-2008, 10:54 AM   #18 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Green Bay
Posts: 24
Default Re: Can I just buy ANY video card?

This morning I ordered from TigerDirect:
Ultra 512MB PC2100 DDR 266MHz $29.99
Diablotek Radeon X700se 256MB PCIe $29.99

They should work I guess.
Is installing the video card as easy as I figure? snap and screw it into place and plug in the monitor... am I missing a step? Will I have to load a driver or something? should I keep the monitor plugged into the old video spot first?

So many questions...
ShannonRyu is offline  
Old 03-13-2008, 10:57 AM   #19 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Green Bay
Posts: 24
Default Re: Can I just buy ANY video card?

I just noticed that it says 'PCIe'... is that ok? What is the 'e' for?
ShannonRyu is offline  
Old 03-13-2008, 11:01 AM   #20 (permalink)
ID.10T
 
ohGrFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default Re: Can I just buy ANY video card?

E is for express, something you do not have. You will have to return the card or cancel the order if possible. The card that will best suit you and will work is an AGP video card.
__________________

__________________
ohGrFreak is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting a new video card finally KSoD System Upgrades 26 03-13-2008 11:25 PM
Video card & Mobo question.. monagi New Systems | Building and Buying 5 01-25-2008 10:31 PM
Possible video card issue -- ATI X1650 houndofspace Hardware Repairs and Troubleshooting 10 12-04-2007 02:17 AM
This video card or that video card? ArchisT New Systems | Building and Buying 21 07-11-2007 06:05 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.