Buying a new computer, need help. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-07-2006, 06:58 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Default Buying a new computer, need help.

So, im considering buying a new desktop PC. I have absolutely no idea about computers so thats why im posting here, in hope some of you can suggest what specs i need and maybe a place i can order it from. (I live in the UK).

I mainly want the computer for gaming, atm i play WoW and i only manage to get an FPS of 15-18 (while other people average around 70).

Incase any of you are unaware of the specs of WoW, ill post them;

Windows 98/ME/2000/XP
Intel Pentium III 800 MHz or AMD Athlon 800 MHz
256mb RAM
32MB 3D Gfx card with hardware transform and lighting, such as NVidia GeForce 2 or above.
4GB of available HD space
4x CDROM Drive.

A computer that would play WoW pro and maybe more advanced games would be great. Im looking to spend around £400-600 ($1000?).

Thanks!
__________________

Gossfest is offline  
Old 12-08-2006, 08:29 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 109
Default

Are you going to reuse any of the components from your old computer?
__________________

__________________
AMD Athlon 64 X2 4200+ @ 2.6
ASUS A8N-SLI Premium
2x GIGABYTE 7600GT Silent Pipe SLI @ 607/800
OCZ Platinum 2GB DDR 400 @ 220 2.5-3-3-5
Raptor 74GB 10,000 RPM
X-Fi Platinum
SeaSonic 600W
bzflag is offline  
Old 12-09-2006, 08:49 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Default

Nah i seriously doubt it, most of it is pretty screwed lol.
Gossfest is offline  
Old 12-09-2006, 08:56 PM   #4 (permalink)
-Deactivated-
 
Oreo's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: England
Posts: 5,723
Send a message via MSN to Oreo
Default

For a start there the minimum systme requirements for world of warcrfat double all of that if you want it to run smoothly.

So your gona need atleast 64mb card. and a 1.4ghz CPU, and 512mb ram.


If its just a pc you want without a monitor ill do some reaserch and find all the parts you need aswell as a new pc case if you want. I'll do it fro as cheep as possible but ill make sure you can play WoW ok. Email me at mightY_max.93@hotmail.co.uk if you want me to sort out all the parts you need and were to get them from.


Many Thanks. Im off to bed in 20 mins so i'll start lookin tommorow in the morning (i live in uk)



Many Thanks
__________________
-Deactivated-
Oreo is offline  
Old 12-09-2006, 09:03 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Default

All im really looking for is a website that will either sell me a premade computer or build one for me. Just a link is fine

Thanks.
Gossfest is offline  
Old 12-09-2006, 09:04 PM   #6 (permalink)
-Deactivated-
 
Oreo's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: England
Posts: 5,723
Send a message via MSN to Oreo
Default

You will get more for your money if you buy seperate parts. But yes sure i will just find a premade pc if thats what you want.


Thanks
__________________
-Deactivated-
Oreo is offline  
Old 12-09-2006, 09:09 PM   #7 (permalink)
-Deactivated-
 
Oreo's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: England
Posts: 5,723
Send a message via MSN to Oreo
Default

Hi This system comes with evrything you need iv checked that it will play World of warcraft + iv added on a better graphics card for 47 pounds that will definitly play it. It also comes with a monitor and windows Xp. Its a good PC for Wow

Heres the Link > http://configure.euro.dell.com/dells...sftdhpdesktop1




Many thanks
__________________
-Deactivated-
Oreo is offline  
Old 12-09-2006, 09:12 PM   #8 (permalink)
-Deactivated-
 
Oreo's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: England
Posts: 5,723
Send a message via MSN to Oreo
Default

Here is another pc very similar in performance because iv added another 256 mb of memory to make 512mb of memory and a 256 mb graphics card which will definilty play it. Howver this one does not come with a monitor >


heres the link > http://configure.euro.dell.com/dells...sftdhpdesktop1



Thanks This is a good price at around 450 pounds.
__________________
-Deactivated-
Oreo is offline  
Old 12-09-2006, 09:14 PM   #9 (permalink)
-Deactivated-
 
Oreo's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: England
Posts: 5,723
Send a message via MSN to Oreo
Default

If you want the system specs i will send them to you in the morning as im off to bed now.


Glad to help


Many Thanks
__________________

__________________
-Deactivated-
Oreo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.