buying new comp - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-21-2006, 12:38 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1
Default buying new comp

Hey guys, im getting an ew computer from dell and im pretty unsure abot all computer stuff so i was looking for advice. These are the components -
- - Dimension 5150
- - Intel Pentium D 820 with dual core processing (2.8 Ghz, 2X1MB L2 cache, 800MHz FSB Intel(R) 945G Chipset )
or is it wort upgrading to Pentium D 930 with dual core processing (3.0GHz, 2X2MB L2 cache, 800MHz FSB Intel(R) 945G Chipset) extra $100AU to upgrade
- - 1GB (2 x 512) NECC Dual Channel DDR2 533 MHz SDRAM Memory --- or --- 2GB (4 x 512) NECC Dual Channel DDR2 533 MHz SDRAM Memory -- cost $170AU to upgrade
- - 256mb ATI Radeon X600


i will be using it for mainly gaming etc... so i unsure if ist worth buying the upgrades and also if that graphics card is sufficient

With Dell computers, can u upgrade after purchasing? like better graphics cards, more RAM etc
__________________

nick_12345 is offline  
Old 06-21-2006, 02:28 AM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

Dude, DON'T GET A DELL!!! Run, run as fast as you can.

Seriously, if you want to game, steer clear of them.

If you don't want to build your own, check out a site like cyberpowerpc.com or ibuypower.com. And if you want to game, look into AMD processors. The Conroe CPUs from Intel don't come out for a month or so, so until then go with AMD.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 06-21-2006, 02:36 AM   #3 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

Sorry, I didn't really answer your post...

Go with any AMD dual core (all of them will stomp that CPU). But so would any Athlon 64... just don't go with a Sempron. Dell doesn't go AMD in their desktops... yet.

Go with 2gig of RAM if possible.

Definately bump up the graphic card.

You're in Australia (or thereabouts)? The sites I listed won't do you any good, then. Maybe Apokalipse will see this... he's in your neck of the woods.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 06-21-2006, 02:37 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 686
Default

Haha yeah, if you want to game, only go with dell if you gonna get the 10,000 dollar renegade. Build you own, you'll be happy you did
__________________
slick_tech15 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.