Built new, but performance isn't - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-24-2006, 04:20 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
Default Built new, but performance isn't

New elitegroup 915p-a motherboard, intel P4 3.0 chip, 1 gig of kingston ram ddr2, and a ATI, HISX1600xt ice Q video card. Also a new 500 watt power suppy. 2 DVD burns, zip drive, 3 1/2 floppy. in a desktop case. 16yr. old son says his games lag and computer runs slow. he is playing half life 2, and counter strike. Asking for advice on how to config for better performance
__________________

Gilmour1 is offline  
Old 02-24-2006, 04:27 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 640
Send a message via AIM to schulz269
Default

well is the video card intergrated? Is that CPU a p4 630 HT? i use that one and it ins't to slow its good for multi tasking but not much for gaming.
__________________

__________________
IMG]http://img213.imageshack.us/img213/9546/venomcopycghkcgto8.png[/IMG]
Heatware:
http://www.heatware.com/eval.php?id=47066
schulz269 is offline  
Old 02-24-2006, 04:31 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 640
Send a message via AIM to schulz269
Default

and it being an Intel CPU could cause some lag but i don't think it would be able to notice anything to much. Is he playing those games online? maybe its your internet connection?
__________________
IMG]http://img213.imageshack.us/img213/9546/venomcopycghkcgto8.png[/IMG]
Heatware:
http://www.heatware.com/eval.php?id=47066
schulz269 is offline  
Old 02-24-2006, 04:44 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
Default

yes on the HT CPU I don't know if its 630, Intergrated I don't know, No on the gaming online he just downloaded it to test my machine. Thanks For the input
Gilmour1 is offline  
Old 02-24-2006, 04:53 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 640
Send a message via AIM to schulz269
Default

intergrated video means that its located inside the motherboard, it isn't a video card its jsut located inside the board.
__________________
IMG]http://img213.imageshack.us/img213/9546/venomcopycghkcgto8.png[/IMG]
Heatware:
http://www.heatware.com/eval.php?id=47066
schulz269 is offline  
Old 02-24-2006, 06:17 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
Default

The video card is a pci-e
Gilmour1 is offline  
Old 02-24-2006, 06:21 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
Default

Check out this card.
http://www.hisdigital.com/html/product_ov.php?id=202
Gilmour1 is offline  
Old 02-24-2006, 06:45 AM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 640
Send a message via AIM to schulz269
Default

i don't know much about ati do i can't jsut blame it on the video card but i am not sure what it could be.. it might be intel but that CPU should run cs not the best but it well run it with little lag
__________________
IMG]http://img213.imageshack.us/img213/9546/venomcopycghkcgto8.png[/IMG]
Heatware:
http://www.heatware.com/eval.php?id=47066
schulz269 is offline  
Old 02-24-2006, 07:02 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
Default

What do i change or re-configure differently
Gilmour1 is offline  
Old 02-24-2006, 07:04 AM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
Default

I also have two sata hard drives i thought they would be set-up in a raid config.
__________________

Gilmour1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.