built a computer and now i'm sad... - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-26-2006, 10:43 PM   #21 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 15
Default

it depends... if only the 24 pin psu connection is connected, the system stays on and runs (at least fans, LEDs)...

when i plug in the 4 pin as well, i get that 1 second start then everything shuts off...

so if someone knows what is variable from one situation to the next that'd be great...

i was thinking it's either the power supply can't provide enough power to both, or it's the cpu :\ the 4pin powers the cpu rite?

other than that i'm totally lost
__________________

sadboy is offline  
Old 08-27-2006, 07:19 AM   #22 (permalink)
Monster Techie
 
FlashDude's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: NB, Canada
Posts: 1,232
Send a message via MSN to FlashDude
Default

Quote:
Originally posted by FlashDude
are you still getting the single beep? leaving the cpu 4pin plug unplugged wouldn't hurt anything. I didn't think it was the psu. If you are not getting any beeps then try resetting the cmos and/or pull the battery. Have you tryed that? If you are not getting any beeps then remove everything that is attached to the board (all ram, all ide cables, floppy cables, video card and any add on cards) just leave the power connectors and if your speaker is hooked up properly it should beep like a mofo at you if not the board is toast.
If you don't answer my questions or try the things I suggest then I can't help you. sorry.
__________________

__________________
FlashDude is offline  
Old 08-27-2006, 12:41 PM   #23 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 15
Default

Oh i'm so sorry flashdude,

I did try out what you said and it worked i just stated a new thread outlining a new problem because i think this one was getting so long that people were confused at which info they should be looking at...

my new question is on the board and is on how to ensure you don't short ur mobo on ur case...

again, so sorry, and thanks for everyone's help it was awesome. look up to help me on my next misadventure :P

thanks guys!
sadboy is offline  
Old 08-27-2006, 06:45 PM   #24 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default

maybe the motherboard.

you may want to put some ram in to cause i think all computers need ram to boot to.
Norcent is offline  
Old 08-27-2006, 11:56 PM   #25 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

Topic moved to this thread:

http://www.techist.com/showthread.ph...187#post942187
__________________

__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.