Building Computer - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-04-2006, 06:55 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default Building Computer

Any problems with this build?
Budget was $700, this comes to about $730.

AMD Athlon 64 3200+ Venice Socket 939
ASUS A8N-E
EVGA E-GEFORCE 7600GT 256M DDR3 PCI-E
Creative Sound Blaster Live! 24bit
CORSAIR ValueSelect 1GB (2 x 512MB) 184-Pin DDR SDRAM DDR 400
WD Caviar SE16 WD2500KS 250GB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s Hard Drive
NEC 16X DVD±R DVD Burner
Antec SmartPower 2.0 SP-500 ATX12V 500W Power Supply
__________________

brinks is offline  
Old 04-04-2006, 07:02 PM   #2 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

Sounds fine to me, but no case?
__________________

__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 04-04-2006, 07:03 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default

Already have a case.
brinks is offline  
Old 04-04-2006, 07:10 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 586
Send a message via AIM to infiltrator7
Default

looks like a good build to me. you have a monitor and os already too?
__________________
If you're interested in joining a MOHAA clan, send me a PM.

JOIN THE 24 ZONE FORUMS
infiltrator7 is offline  
Old 04-04-2006, 07:29 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2005
Location: Southern New Jersey
Posts: 331
Default

Looks good, but am I wrong or are people having some serious issues with the ASUS A8N-E?
GoodNews101 is offline  
Old 04-04-2006, 08:52 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default

Yep, monitor and OS I already have too.

I'm not to sure if there is anything wrong with the motherboard but I guess I'll do some more research on it. Plus, is there another mobo that has:
3 pci
pci-e x1
pci-e x4
pci-e X16
3Gb/s sata

I'm trying to get a board that is able to support add-on's in the future too. Not sure what uses the pci-e x1, x4 so its safer just to get one with it.

I still have to put a modem, sound card, and tv-tuner on the pci slot so that's why i need one with 3 pci.
__________________

brinks is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.