Building A Comp. Looking For Comments/Suggestions - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-17-2006, 05:20 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 13
Default Building A Comp. Looking For Comments/Suggestions

I'm trying to build a high end low cost computer. Before I buy it, I was wondering if any changes could be, or need to be made. The parts I have now are as follows:

Processor: AMD Athlon 64 X2 4200+

RAM: Crucial Rendition 512MB PC2-4200 X2

PSU: Fortron FSP SAGA AX500-A 500W

Hard Drive: Seagate Barracuda 320GB SATA2

Motherboard: ASUS M2N-E Nforce 570

Case: Antec Super Lanboy

Monitor (refubished): LG L203WT 20IN

Video Card: EVGA E-GEFORCE 7900 GT KO

Total cost: $1,385.67 All prices are in Canadian and I would prefer to buy all parts from Ncix.com.

I have a few questions to go with this. What does RoHS mean (video card has it in the name)? And I basically have no clue to which Motherboard to get, so if someone could point me in the right direction about that...

Thanks in advance.

Edit: Didn't know whether to put this in the high-end forum, or this one.
__________________

Superb is offline  
Old 08-17-2006, 06:07 PM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

The mobo is ok, but the CPU you picked isn't because it's a socket 939 while the mobo is AM2. So I think you mean this:
http://www.ncix.com/products/index.p...anufacture=AMD
Also you need more RAM. Try going for 2gb if you can afford or at least 1gb of RAM.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-17-2006, 06:56 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 13
Default

Oh good call. Didn't notice that was a 939 processor.

I'm getting 2 of those RAM sticks, by the way.

Thanks.

Edit: I actually just linked it to the wrong processor. I had the AM2, my bad.
Superb is offline  
Old 08-17-2006, 07:12 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 419
Send a message via AIM to Dr DMoney
Default

If you are going to use vista when I comes out you will probally need one more gig of ram just to make it a more smoother interface.
__________________
The start of my signature...
http://img443.imageshack.us/img443/7041/sig0jc.png
Dr DMoney is offline  
Old 08-17-2006, 07:14 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 13
Default

Yeah, I can always add more RAM later if needed.

And, what does RoHS mean?
Superb is offline  
Old 08-17-2006, 07:19 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 419
Send a message via AIM to Dr DMoney
Default

Restriction of Hazardous Substances Directive

That what is was on wikipedia.
__________________
The start of my signature...
http://img443.imageshack.us/img443/7041/sig0jc.png
Dr DMoney is offline  
Old 08-17-2006, 11:25 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 13
Default

Quote:
Originally posted by Dr DMoney
Restriction of Hazardous Substances Directive
This just confuses me further.
__________________

Superb is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.