Budget Gaming AMD Athlon XP Board - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-09-2005, 10:55 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 102
Send a message via AIM to The Kid Send a message via Yahoo to The Kid
Default Budget Gaming AMD Athlon XP Board

Hello all, i recently fell victim to purchasing an asus a7n8x-e deluxe for my buget gaming computer. But the mobo as i, and many others have found that it is picky when it comes to the parts you can use with it. So ive ran many Hard Ware Diagnostic Tools to make sure everything was fine, and it is. The Mobo is just being a sorry *&^%$.

Moving on, im looking for a Motherboard that can do the following:

Suports an AMD Athlon XP +3000 barton core

PC 3200 512mb ram

Nvidia FX5200 128mb agp card

and all the standard Hard Drive and Cd Drive Hookups

And overall, is dependable.

So it may seem demanding, but id like you to tell me what board, why you chose it, and a link to it on the website.

And probably the most important of all, it needs to be 100 bucks or less, and that dosnt mean go for the best board for 100 bucks, just the best, dependable board, it dosnt need to be a crazy OC board.

Thank you for yee help in advance.
__________________

__________________
Some say windows plays a demonic message when played backwards, but thats not the worst of it, play it forward, and it installs Windows.
The Kid is offline  
Old 11-09-2005, 11:04 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

OMG!! I am AMAZED!!!

This has to be one of the first thread in this topic that explains the problem, their budget, what they need in it, and other important stuff!!

*claps and bows*

but you did leave out ONE part.. what socket is your cpu? and what pin your RAM is.
__________________

Static_11 is offline  
Old 11-10-2005, 01:02 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 405
Default

um, amd athlon xp barton core= socket a. I personally like the MSI Socket A Boards, stick with an Nvidia chipset & get a standard board. What you want isn't really demanding but what i would consider stock. MSI is regarded as a VERY reliable board.
__________________
The_Tobes99 is offline  
Old 11-10-2005, 01:09 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

oh.. didnt know that barton was only socket a.. i dont see them that much even though i have one >_< lol. my cousin built this comp, dont hurt me! lol
Static_11 is offline  
Old 11-10-2005, 01:17 AM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813127185

The Abit NF7 series is widely reguarded as the best Athlon XP motherboard. It has the Nvidia Nforce 2 Chipset, ATA/SATA RAID, AGP 8x, PCI etc.

Or you could look here: http://www.newegg.com/Product/Produc...ubmit=Property

And find the motherboard that suits your need and budget.
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 11-10-2005, 01:27 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
TheOtis's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Planet Earth.
Posts: 1,274
Send a message via AIM to TheOtis
Default

I didnt even know they made AMD XPs anymore? I thought they switched to semprons.
__________________
Back on being mobile - ASUS G551- 15.3" 1080p - Core i7 4710HQ - GTX 860M - 16GB DDR3 1600 - 512GB Samsung 850 Pro - Steam ID: TheOtis
TheOtis is offline  
Old 11-10-2005, 01:48 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 405
Default

he probably picked one that wasn't rbadged or used
__________________
The_Tobes99 is offline  
Old 11-10-2005, 03:43 AM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

Quote:
I didnt even know they made AMD XPs anymore? I thought they switched to semprons.
AMD are not making Athlon XP's any more. Shops are still selling their stockpiles of Athlon XP's, they will eventually run out. They cant get any more Athlon XP's from AMD, only Semprons.

The rest of the Athlon XP's in AMD's warehouses were rebadged as Semprons and are being sold under that name.

Barton core Athlon XP's have not been rebadged as Semprons.
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 11-10-2005, 04:42 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 102
Send a message via AIM to The Kid Send a message via Yahoo to The Kid
Default

So, does my XP suck? Or will they become a rarity?
__________________
Some say windows plays a demonic message when played backwards, but thats not the worst of it, play it forward, and it installs Windows.
The Kid is offline  
Old 11-11-2005, 12:30 AM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 405
Default

i wouldn't say suck because the barton core will still play all the latest games at good detail but its not a shade on the Athlon 64, yes it would become a rarity, if it was purchased brand spankin new
__________________

__________________
The_Tobes99 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.