Bought some parts to upgrade my PC and now my monitor is blank. - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-27-2009, 01:16 PM   #11 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 42
Default Re: Bought some parts to upgrade my PC and now my monitor is blank.

Quote:
Originally Posted by Brinson View Post
This happened to my machine when I had the wrong voltage 4 pin molex attatched to the motherboard.
hmmm...dont think that is the problem, pretty sure I tried both 4 pins, but I can always try again.
__________________

psycopuppy is offline  
Old 11-27-2009, 01:24 PM   #12 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Bought some parts to upgrade my PC and now my monitor is blank.

Quote:
Originally Posted by psycopuppy View Post
if it was the psu wouldnt the board have problems powering up?
You have a black screen and an inoperatable computer, that means the board is having problems powering up. Try a different power supply.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 11-27-2009, 04:41 PM   #13 (permalink)
Monster Techie
 
Brinson's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,195
Default Re: Bought some parts to upgrade my PC and now my monitor is blank.

Any chance your PSU is on the wrong setting? If mine gets set for the wrong country or whatever that red switch is, the funs will run and the lights will turn on, but it won't actually boot.
__________________
Antec 300 Illusion
430w Antec Earthwatts
AMD Q4 640 Propus
2x4gb Patriot DDR3 1333
750gb Seagate 7200.11 Hard Drive
Brinson is offline  
Old 11-27-2009, 05:49 PM   #14 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 42
Default Re: Bought some parts to upgrade my PC and now my monitor is blank.

Quote:
Originally Posted by Brinson View Post
Any chance your PSU is on the wrong setting? If mine gets set for the wrong country or whatever that red switch is, the funs will run and the lights will turn on, but it won't actually boot.
tried it on both settings, nada

also, tried both of the four prong connectors again, still nothing. anybody have any other suggestions?

also, as far as the psu goes, there is no way to check it as I only have that one and am too poor to get a multimeter or buy a new psu. But I do have another question. My old mobo was working fine, then after the first time I tried to upgrade my computer (install a new mobo and such, which didnt work) and I plugged everything back in from the old one it worked fine, but after trying again a week later I had the same problem with the old mobo (blank screen, no beeps) Does this sound like the psu somehow got screwed up when I was trying to upgrade to the new mobo or do I just have the worst luck in the world?
psycopuppy is offline  
Old 11-27-2009, 10:09 PM   #15 (permalink)
Monster Techie
 
Brinson's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,195
Default Re: Bought some parts to upgrade my PC and now my monitor is blank.

multimeters can be had at walmart for a few bucks.
__________________
Antec 300 Illusion
430w Antec Earthwatts
AMD Q4 640 Propus
2x4gb Patriot DDR3 1333
750gb Seagate 7200.11 Hard Drive
Brinson is offline  
Old 11-27-2009, 10:26 PM   #16 (permalink)
True Techie
 
septic's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: soul
Posts: 244
Default Re: Bought some parts to upgrade my PC and now my monitor is blank.

Drenfest and I worked on a friends computer together and from plugging the powerwire in the back and hitting the switch (too quickly) he shorted something inside the psu, so a quick trip to the store and back w\ new psu. got it up and running.
__________________
asus striker extreme/e6850/4g ddr2 800/8800gts640sli
septic is offline  
Old 11-28-2009, 11:28 AM   #17 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 42
Default Re: Bought some parts to upgrade my PC and now my monitor is blank.

here is something I just thought of. I tried installing all the new parts to my computer the first time and I got what I am getting now (balnk screen, no bios, no beeps) so I put the old equipment back in and it worked fine. However after I tried it a second time the old equipment was doing the same thing. But if the psu was working the before I tried to upgrade and then still working after I tried to upgrade and put the old equipment back in wouldnt that mean that the psu is not the problem?
Also, I went to one of those wattage calculater sites and plugged in what info I had (which was the basic necessities, no cd or dvd players, and it also didnt count the monitor) it says that the most wattage I would need is 300. My psu is 450. So lets say my psu is functioning correctly (I am trying to borrow one from a friend to make sure of it) that would leave my cpu correct?
psycopuppy is offline  
Old 11-28-2009, 01:01 PM   #18 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Bought some parts to upgrade my PC and now my monitor is blank.

What is the make and model of your Power Supply? Not all 450 watt power supplies are equal. It's easy to put a sticker on one claiming any wattage amount.

With your old equipment the power supply probably isn't being asked to generate as much power as the new equipment needs. You can moan and groan all you want about it, but you need a new power supply.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 12-18-2009, 12:37 AM   #19 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 42
Default Re: Bought some parts to upgrade my PC and now my monitor is blank.

well, just bought a new psu. its 650W, more then enough to power everything. And I am still having the same problem. tried it with both mobos, tried it with all the suggestions I found on here, and the monitor is still blank. I even made sure again that the monitor is working, and it is.

so does anyone else have any ideas on how to fix this?
__________________

psycopuppy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.