Boot up Stalls - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-06-2011, 05:44 PM   #11 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 219
Default Re: Boot up Stalls

Its just the power supply? Any recommendations on a good one that isn't too expensive? Ideally I don't want one that is too loud, but I'd rather stay on the cheaper end of things if possible.

How do you know the power supply is bad? It is an older one but why wouldn't it work?
__________________

B-rock is offline  
Old 04-06-2011, 05:54 PM   #12 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Boot up Stalls

It's saying:

Power Supply surges detected during the previous power on
Asus Anti-Surge was triggered to protect system from unstable power

I'd say the power supply was definitely bad, hopefully it hasn't damaged any components yet but it very well may have.

In order to recommend a power supply we need to know what parts it powering. Please list your System Specifications.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 04-06-2011, 05:56 PM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 219
Default Re: Boot up Stalls

Should I turn the computer off right away?

It has a 2tb hard drive, a quad core 2.5ghz processor, dvd drive, and 4gbs of ram. Is that what you need to know?
B-rock is offline  
Old 04-06-2011, 06:33 PM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Boot up Stalls

How old is the PC and does it have a dedicated video card? If it does then need need to know what kind it is, Nvidia-ATI, and the model number.

Are you in the US, UK, Australia, etc...?
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 04-06-2011, 06:37 PM   #15 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 219
Default Re: Boot up Stalls

I am in the US.

No videocard, just the on board one.

The computer parts are only about 6 months old (they sat in a closet until about a week ago when i finally put it together). The power unit on the other hand is from a computer that is 6-8years old. I didn't realize I needed a new one.
B-rock is offline  
Old 04-06-2011, 06:45 PM   #16 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Boot up Stalls

That may be why...
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 04-06-2011, 07:04 PM   #17 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Boot up Stalls

This will work.

Newegg.com - Antec EarthWatts Green EA-430D Green 430W Continuous power ATX12V v2.3 / EPS 12V 80 PLUS BRONZE Certified Active PFC Power Supply

but if you think you may want to upgrade the video later you'll need a bigger unit still, then this would be a good choice.

Newegg.com - CORSAIR Enthusiast Series CMPSU-650TX 650W ATX12V / EPS12V SLI Ready CrossFire Ready 80 PLUS Certified Active PFC Compatible with Core i7 Power Supply
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 04-06-2011, 07:08 PM   #18 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 219
Default Re: Boot up Stalls

The computer is really just a server, I don't do anything that requires a video card, and the on board one is plenty good enough.

I thought I was going to need one that was more than 430w...

Will these be compatible with my motherboard and existing equipment? I am just not sure if they are all the same as connections go.
B-rock is offline  
Old 04-06-2011, 07:35 PM   #19 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Boot up Stalls

You should be fine.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 04-07-2011, 02:03 PM   #20 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 219
Default Re: Boot up Stalls

The only thing I will be upgrading would be adding a hard drive to back up data to. So I should be good with the 430w one right?
__________________

B-rock is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Computer starts up and then stalls rob91 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 01-08-2009 11:24 PM
graphics card stalls riceisnicee Hardware Repairs and Troubleshooting 2 01-24-2007 11:08 PM
windows xp stalls sometimes on startup Drew3351 Microsoft Windows and Software 3 08-23-2005 10:06 PM
XP Pro Boot Stalls on First attempt, boots with Reset?? bcw757 Microsoft Windows and Software 3 08-08-2005 03:13 PM
IE Stalls bcw757 Internet Software and Browsers 5 07-22-2005 12:04 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.