Bilt my first pc... some Q's - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-15-2008, 09:31 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 245
Default Bilt my first pc... some Q's

Ok Built my first pc with a tf570sli mobo, amd 64X2 6400 cpu, ultra xfinity 500w psu, geforce 8600gts. Most games and applications run much better than old name brand comp, but Hellgate is only running like 10-15 fps, where as before it would run 30-40 with only a am 64X2 4000 and same gpu... Kinda stumped on this and im not exactly a genius when it comes to these things so any help is greatly appreciated!
__________________

Dainius is offline  
Old 02-15-2008, 11:47 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default Re: Bilt my first pc... some Q's

Driver problem?
Try reinstalling the game.
__________________

brinks is offline  
Old 02-16-2008, 07:34 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 245
Default Re: Bilt my first pc... some Q's

yea thats what i am doing right now will post back with after math
Dainius is offline  
Old 02-18-2008, 07:46 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 245
Default Re: Bilt my first pc... some Q's

Well I reinstalled Hellgate and loading screen is still terrible but in game my fps is around 30-40 which is so much better. But with my setup Shouldnt i still be having higher numbers? One thing that has crossed my mind is when i built this comp I used the old hard drive with vista on it and I didnt reformat or anything and the bios recognized it no problem. Should I reformat anyways? Ive been hearing that I should?
Dainius is offline  
Old 02-18-2008, 08:06 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 71
Default Re: Bilt my first pc... some Q's

The cpu wont change how many fps you are getting unless its a slow cpu, and when i built my pc i had to get a new mobo becuase the one i got was open box and it didnt have onboard audio so i sent it back and got a diff one and i didnt reformat so i donno i gusse you could if you wanted to but you should be ok...
__________________
My Gaming Rig:
Intel Core2 Quad Q6600 at 3.2ghz
Asus P5Q Pro mobo
XFX Radeon HD 5770
WD 360gb WD 160gb WD 80gb Seagate 40gb
2x 1gb G.Skill Ram 800mhz & 2x 1gb OCZ 800mhz(4gb total)
CPU h/s Thermalright Ultra-120 Extreme
DesertWolf01 is offline  
Old 02-18-2008, 09:47 AM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default Re: Bilt my first pc... some Q's

Quote:
Originally Posted by Dainius View Post
Well I reinstalled Hellgate and loading screen is still terrible but in game my fps is around 30-40 which is so much better. But with my setup Shouldnt i still be having higher numbers? One thing that has crossed my mind is when i built this comp I used the old hard drive with vista on it and I didnt reformat or anything and the bios recognized it no problem. Should I reformat anyways? Ive been hearing that I should?
Its an 8600gts, its not a very powerful card. you should have got at least an 8800gt.

A clean install is always best for performance and compatibility.
__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Old 02-18-2008, 07:55 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 245
Default Re: Bilt my first pc... some Q's

ah yes forgot to update that... just bought a 8800gt and that thing runs so much better than the 8600gts... hellgate still gives me problems but heck its the only game that does... and another question... i might have to start a new thread for this but i bought the biostar 570sli mobo... ive been hearing that my amdx2 6400+ cpu wont run on the mobo? it runs but am I not getting full potential out of it? if not what board do yall recommend for that cpu?
Dainius is offline  
Old 02-18-2008, 09:10 PM   #8 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Re: Bilt my first pc... some Q's

Could be you need a bios update. Go check their site.
__________________

__________________
NUFFIN!
thirdshiftdj is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.