Which is better? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-24-2008, 01:08 PM   #11 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: Which is better?

DVD-RW drives are dirt cheap anyway, so anytime you feel like picking one up, just hop over to Newegg, lol.

Let me know how it goes.
__________________

__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 12-24-2008, 01:52 PM   #12 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: Which is better?

woa woa woa, whats the original psu?
__________________

__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 12-24-2008, 02:36 PM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 21
Default Re: Which is better?

PSU= Power Supply??

If thats the case im not sure i will have to check and get back with you.

Do you think there will be an issue?
SlickVic107 is offline  
Old 12-24-2008, 06:43 PM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: Which is better?

^i just need know the specs of it, they should be on the side of it. If it's a generic one.

There could be if its a really bad generic one, but i would still get a new one, because the psu is the type of thing you shouldn't cheap out on.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 12-29-2008, 09:35 AM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 21
Default Re: Which is better?

Its a 300w PSU. No brand name on it. Im sure it came with the case. Any specific info your looking for?
SlickVic107 is offline  
Old 12-30-2008, 08:23 PM   #16 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 21
Default Re: Which is better?

Ok problem. MOBO has 24 pin power supply connecter...PSU has 20 pin...im short 4 pins! Any suggestions? Sorry not up to par on whats good anymore..

And some of the pins for my front panel don't work, not important ones, just the power led and microphone jack. So should i look at a new case also? Combo deal?
SlickVic107 is offline  
Old 12-30-2008, 09:03 PM   #17 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 21
Default Re: Which is better?

Ok so i didn't look into info deep enough to find out it will still work maybe as long as it has enought power. Does it?
SlickVic107 is offline  
Old 12-30-2008, 10:26 PM   #18 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 21
Default Re: Which is better?

Well everything seems to be running great. Looking into OCing it now. Thanks for all the help.
SlickVic107 is offline  
Old 12-31-2008, 12:04 AM   #19 (permalink)
Monster Techie
 
Dauntae's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: USA
Posts: 1,813
Default Re: Which is better?

Quote:
Originally Posted by SlickVic107 View Post
I just went with your first picks, hopefully everything will work. I'll use the orig. case and power supply. I also have a brand new 250gb HD, but i'll be adding an older 80 gb so i won't lose any of my files. The only thing it will be missing is a DVDRW but thats no big deal as i have yet to burn a DVD.
unfortunately you won't be able to put both hard drives and the cd/dvd player, Motherboards only come with 1 IDE connector because everything is going to SATA, Some MB's don't even have a IDE anymore. so you can connect one HD as master and the cd/dvd drive as slave. I have always had 2 DVD drives and one or two hard drives, So when I upgraded I had to get SATA drives to have what I like, You could just get a new SATA DVD burner though and put the HD's as master and slave. Only about $25 so it won't set you back too badly.
Newegg.com - LG Black 22X (CAV) DVD+R 8X DVD+RW 16X DVD+R DL 22X (CAV) DVD-R 6X DVD-RW 12X DVD-RAM 16X DVD-ROM 48X CD-R 32X CD-RW 48X CD-ROM 2MB Cache SATA 22X DVDĪR DVD Burner - CD / DVD Burners
OK this has been covered LOL as for the 24 pin try this
Newegg.com - APEVIA 20 pin to 24 pin ATX Cable Model CVT2024 - Cables
Dauntae
__________________
New system
NZXT Tempest 410 - I5-4670K - Asus Z87-Plus - SeaSonic SS-750KM3 80 PLUS GOLD Certified Full Modular PS
GPU MSI GTX 970 Gaming 4G - CORSAIR Vengeance Pro 16GB 1600 (2x8gig) - SAMSUNG 840 EVO 250 -Seagate Barracuda 3-TB

Antec 200 - I7-920 - ASUS P6T - Corsair TX650 it's old but still kicking like a mule
2-EVGA GTX 470 in SLI- ocz vertex 3 SSD 128 gig
Seagate Barracuda 1-TB - OCZ DDR3-1600 12 gigs 3x2
Keeps Me Happy :lol:

If I've been helpful, Please rep me
Dauntae is offline  
Old 12-31-2008, 01:49 AM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 21
Default Re: Which is better?

Thanks, Yeah after i did some more research i found out what to do. Right now i just have an cd burner as the slave and the hd at the master. Ive got new plans for the other hd so im not to worried about it yet. I will buy a sata dvd burner soon. As for the cable i plugged it in, It seems to be ok. I won't be doing any high end gaming or anything so we'll se how it goes. Maybe i'll order it when i get the dvd burner. Thanks again. BTW im online with the new system now. Very fast.
__________________

SlickVic107 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.