Best O/Cing mobo for under $100? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-25-2006, 11:20 AM   #1 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default Best O/Cing mobo for under $100?

Hey guys, I'm lookign to upgrade my system:
-Gigabyte ULi s939 mobo w/AGP
-Athlon 64 3000 939
-Asus 6600 AGP
-2x512 ddr 400
-Seagate 160GB Pata
-Raidmax 380watt psu

I just bought bf 2142, and im playing it pretty good on medium with little lag, gut i want to try to go to higher resolutions, so this is why i want to upgrade. The main thing is i want to buy a new motherboard with a pci-E slot. I want it to be socket 939 because since i already have a good cpu in the 3000+ i don't want to buy a newer socket and ahve to buy newer ram too. I do, however, wan't to o/c my cpu a lot. I want to be able to get it to at least 2.5gh from 1.8, right nwo my mobo only lets me get it to 2.0 but with stock cooling. So what's a good motherboard for o/cing that's socket 939 and is under $100? I want to spend as little as possible because the less i spend on the mobo the more i can spend on a videocard, like a 7900gs or a 7600gt.

thanks
__________________

__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 10-25-2006, 12:58 PM   #2 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813127225

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813136164

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813127222
__________________

__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Old 10-25-2006, 09:43 PM   #3 (permalink)
Do work.
 
molsen's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Jacksonville, FL
Posts: 1,177
Send a message via AIM to molsen
Default

DFI Infinity NF4 has ALOT of overclocking features, especially in the RAM section, and it's only $70. http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813136003

unless you need something with SLI, don't bother with the more expensive model. also, the performance increase from going nf4 ultra vs. nf4 is negligable. stick with the nf4
__________________
http://mattjolsen.tumblr.com
flickr

Intel E8400 @ 3.78ghz
8gb (4x2gb) G.SKILL DDR2 1600 @ 420mhz, 5-5-5-12
ASrock P43Twins1600 (hates RAM dividers)
WD Caviar 500gb + 250gb hdd, 32mb cache
eVGA 7900gs @ 585/1700mhz
OCZ GameXStream 600w PSU
Sound Blaster X-Fi Platinum
Cooler Master Centurion 5 case
molsen is offline  
Old 10-25-2006, 10:47 PM   #4 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default

Ya i agree with you Molsen, but that mobo is oem, so it doesnt come with the box or nothing. I figured this mobo had to be good since it is a Lanparty and its only like $85, what do you guys think?

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813136159

DFI Lanparty NF4
__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 10-26-2006, 11:13 AM   #5 (permalink)
Do work.
 
molsen's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Jacksonville, FL
Posts: 1,177
Send a message via AIM to molsen
Default

Quote:
Originally posted by BiGyLiLuPdAmIdL
Ya i agree with you Molsen, but that mobo is oem, so it doesnt come with the box or nothing.
Lol, yes it does. It comes with box, manual, some cables, etc. Pretty much the standard stuff that comes with motherboards.
__________________
http://mattjolsen.tumblr.com
flickr

Intel E8400 @ 3.78ghz
8gb (4x2gb) G.SKILL DDR2 1600 @ 420mhz, 5-5-5-12
ASrock P43Twins1600 (hates RAM dividers)
WD Caviar 500gb + 250gb hdd, 32mb cache
eVGA 7900gs @ 585/1700mhz
OCZ GameXStream 600w PSU
Sound Blaster X-Fi Platinum
Cooler Master Centurion 5 case
molsen is offline  
Old 10-26-2006, 06:14 PM   #6 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default

no just because they show the picture liek that doesnt mean thats what you're getting. OEM means just the bare parts, no accessories. It just comes with the motherboard. Trust me, I have boughten an Oem motherboard and processor before.
__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 10-26-2006, 07:23 PM   #7 (permalink)
Do work.
 
molsen's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Jacksonville, FL
Posts: 1,177
Send a message via AIM to molsen
Default

no trust ME. I own that exact board from the exact link. that's my review on the page.
__________________
http://mattjolsen.tumblr.com
flickr

Intel E8400 @ 3.78ghz
8gb (4x2gb) G.SKILL DDR2 1600 @ 420mhz, 5-5-5-12
ASrock P43Twins1600 (hates RAM dividers)
WD Caviar 500gb + 250gb hdd, 32mb cache
eVGA 7900gs @ 585/1700mhz
OCZ GameXStream 600w PSU
Sound Blaster X-Fi Platinum
Cooler Master Centurion 5 case
molsen is offline  
Old 10-26-2006, 09:29 PM   #8 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default

Quote:
Originally posted by molsen
no trust ME. I own that exact board from the exact link. that's my review on the page.
i c thats weird why they say OEM on top. Must have been a mistake. did you buy it when it said OEM on there?
__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 10-26-2006, 10:01 PM   #9 (permalink)
Do work.
 
molsen's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Jacksonville, FL
Posts: 1,177
Send a message via AIM to molsen
Default

yes
__________________

__________________
http://mattjolsen.tumblr.com
flickr

Intel E8400 @ 3.78ghz
8gb (4x2gb) G.SKILL DDR2 1600 @ 420mhz, 5-5-5-12
ASrock P43Twins1600 (hates RAM dividers)
WD Caviar 500gb + 250gb hdd, 32mb cache
eVGA 7900gs @ 585/1700mhz
OCZ GameXStream 600w PSU
Sound Blaster X-Fi Platinum
Cooler Master Centurion 5 case
molsen is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.