basic dell desktop q - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-05-2005, 09:48 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 107
Default basic dell desktop q

Dimension B110 are selling pretty cheap, anybody have one of these? i'm looking for a basic benchmark, something like how fast it will rip a CD with Itunes or some other basic operation to get a sense of CPU/system speed

a
__________________

little a is offline  
Old 12-05-2005, 12:12 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

¯\_(ツ)_/¯
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

From what little I could garner from Dell's tech support offerings, they have a P4 CPU, probably a socket 478, so it would be an older one. Two RAM slots, which hold up to 2gig of RAM, so it probably has 128 or 256.

It ought to rip OK. It's CPU and lack of RAM may slow it down, but I doubt that it would take all day or anything.

If you can post what its CPU and RAM are, we can give you a better estimate.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 12-05-2005, 02:21 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 107
Default

Quote:
Originally posted by Trotter
ts CPU and RAM are, we can give you a better estimate.
Intel Celeron D Processor 325 (2.53 GHz, 533 FSB), and i'd prolly upgrade to 512 DDR SDRAM at 400MHz


another area of concern is the video card, it says it's an Integrated Intel® GMA 900. does that negate being able to upgrate to a card that has both VGA and DVI?

TIA

a
little a is offline  
Old 12-05-2005, 07:57 PM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

¯\_(ツ)_/¯
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

The B110 does not have a graphics card slot.

A 2.53 ain't real bad, but it ain't great. I have an Athlon 2000+, which is equal to or better than a 2.0GHz Intel, and it is four years old. Heck, they don't even make it anymore.

If you are wanting to do anything more than basic computing and interent surfing, you may want to stear clear of the Dell stable.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 12-05-2005, 08:00 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 107
Default

Quote:
Originally posted by Trotter

If you are wanting to do anything more than basic computing and interent surfing, you may want to stear clear of the Dell stable.
thanks for the info, helps a great deal

a
little a is offline  
Old 12-05-2005, 08:01 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

I agree. It looks bearable on paper, but I just have too many bad experiences with dell. You really can get some great deals online with computer parts. Those celeron bundles are very affordable on tigerdirect if you're okay with waiting for rebates. Dell is less than advisable.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 12-06-2005, 10:52 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 107
Default

Quote:
Originally posted by FghtinIrshNvrDi
You really can get some great deals online with computer parts. Those celeron bundles are very affordable on tigerdirect if you're okay with waiting for rebates. Dell is less than advisable.
can you give an example from tigerdirect?

also, if celerons are lagging so much (and i only really need CD ripping and the possibility of upgrading to a decent video card (for dual monitors but also some light video editing), what would be the next step up?

a
__________________

little a is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.