Athlon X2 and Hotfix? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-29-2006, 07:09 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 95
Default Athlon X2 and Hotfix?

I was planning on buying a single core AMD Athlon 64 +3800 CPU but have been somewhat encouraged to get a dual core AMD Athlon 64 X2 +3800 (if I can afford it).

I was reading more about the dual cores on the forum and saw mention of the need to apply a hot fix and such and only having an average understanding of PCs (enough to build my own PCs that work), the mention of farting around with hotfixes and stuff is putting me off.

Any advice?

My PC is for gaming and I just wanna play games like Oblivion, NWN2 when it comes out later this year etc.

Cub
("")("")
__________________

__________________
Asus A8N SLI Deluxe // AMD64 X2 4400+ Toledo // Antec True Power 2.0 550w // Tt Tsunami Case (Silver) // 2GB Nanya DDR400 // Leadtek Geforce 7900GTX 512mb // X2 WD 320GB SATA HDD // Pioneer DVR111D // Genuine Windows Vista Home Premium //
cub1971 is offline  
Old 03-31-2006, 09:25 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

the only fix necessary for windows XP is SP2 if you are running XP home. XP home does not have SMP support (multi-processor support) without SP2. the only other things are a driver to help with power management that will shutdown one of the cores when it is not needed to save power and patches for gaming. the gaming patches are not necessary but they can improve gameplay. they can be quite glitchy though
__________________

Nitestick is offline  
Old 03-31-2006, 04:53 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 95
Default

Thanks for that, I use XP Professional SP2.

So can the power management driver and gamingf drivers be downloaded from AMD's website?
__________________
Asus A8N SLI Deluxe // AMD64 X2 4400+ Toledo // Antec True Power 2.0 550w // Tt Tsunami Case (Silver) // 2GB Nanya DDR400 // Leadtek Geforce 7900GTX 512mb // X2 WD 320GB SATA HDD // Pioneer DVR111D // Genuine Windows Vista Home Premium //
cub1971 is offline  
Old 03-31-2006, 08:05 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

yes it can, no worries i'm glad i could help.

P.S. i love that quote in your sig
Nitestick is offline  
Old 03-31-2006, 09:06 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

lol, thats HILARIOUS!......the sig.
john3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.