Athalon64 - x2 HSF compatable? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-06-2007, 03:05 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 68
Send a message via AIM to B00mbocks
Default Athalon64 - x2 HSF compatable?

ok thanks, how do i find out the manufacture of my mobo? cpu-Z just says unknown....will the stock HSF from my 64 3200 fit on the 3800 x2 so i can just buy it OEM and get some thermal paste?
__________________

__________________
B0w-chicka-w0w-w0w
B00mbocks is offline  
Old 03-06-2007, 06:33 PM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

I think you should be able to read the make of the mobo, just by looking at the mobo, itself.

For HSF compatibility, what socket are they. For example if the 3200 is socket 939, and the 3800 x2 is also socket 939, then the HSF will fit. If the 3800 x2 is a socket AM2, you might have to get an adapter clip or mounting brackets for the AM2 socket.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 03-06-2007, 08:43 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 68
Send a message via AIM to B00mbocks
Default

they are both the same socket ( 939). Is their anywhere on the mobo that i should look for the manufacturer
__________________
B0w-chicka-w0w-w0w
B00mbocks is offline  
Old 03-06-2007, 08:54 PM   #4 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

I imagine it's hard to miss...well at least in my case. It's usually in big white letters on the motherboard.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 03-06-2007, 11:37 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

That's weird that you can't find out who the motherboard is made by... Oh BTW the stock heatsink will work whether it's the one from the X2 on the Athlon or vise verca, they're the same HS/F.
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 03-07-2007, 02:57 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 68
Send a message via AIM to B00mbocks
Default

Well it is not anywhere on the MObo i have somtihng called AMI BIos, and it said a lot of manufactors use this but i had to get my BIOs number to find out the manufacture, i used the program they offered, but it did not show it
__________________
B0w-chicka-w0w-w0w
B00mbocks is offline  
Old 03-09-2007, 09:17 AM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default

Is this a 'store bought' computer, or somthing that you built yourself? Store bought being Gateway, Dell, Compaq, etc. etc. If it isn't store bought, as mentioned previously, there should be SOME kind of identifiable markings on it. Either the marker name, or at the very least, the model number & revision number.
__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 03-09-2007, 12:56 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 68
Send a message via AIM to B00mbocks
Default

it is a crappy Emachines..:bald:
__________________

__________________
B0w-chicka-w0w-w0w
B00mbocks is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.