Any tweeks? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-03-2006, 07:58 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
M733mhz's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 648
Send a message via AIM to M733mhz
Default Any tweeks?

Hey guys, I bought a pretty old system a while ago, AMD 1800+, 512MB RAM, Asus A7V8X motherboard and a Gefore 5200(Crappy card but it gets the job done), I'm running 2 40 GB 7200RPM hard drives and 2 optical drives all on a crappy 350 Watt power supply I pulled out of an E-machine I bought for 10 bucks. I was just wondering if there might be anything I can do to sort of spruce up my system without upgrading, it runs fine and does everything I need it to, all my games and whatnot. But I just wanted to know if there was any new drivers or something of the like for anything I should update to, to possible make it run a little more up to par with the sick processors and everything out now. I'm running it on XP pro SP2. If anyone has any suggestions, please comment!
__________________

M733mhz is offline  
Old 04-03-2006, 08:46 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 586
Send a message via AIM to infiltrator7
Default

i doubt you can do anything to get it close to the current processors,but i'd suggest defragmenting, doing a virusscan, running adaware, running spybot search and destroy, and ccleaner to get all of the crap the builds up in your computer out. it might not make a huge difference, but it will definitely help a little bit.
__________________

__________________
If you're interested in joining a MOHAA clan, send me a PM.

JOIN THE 24 ZONE FORUMS
infiltrator7 is offline  
Old 04-03-2006, 09:32 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

Check out www.tweakxp.com it has a bunch of little tweak's and crap that might help you run a little better
Shumway is offline  
Old 04-03-2006, 10:16 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
M733mhz's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 648
Send a message via AIM to M733mhz
Default

Well, I run Ad-aware professional with ad-watch and Sygate firewall and I haven't had a critical object since I got the thing, I keep up on all my defrags and whatnot. Thanks for the link, I'll have to check that out.
__________________


M733mhz is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.