AMD 64 3200+ VS. P4 HT (640) 3.2Ghz 2mb Cache - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-12-2005, 03:30 PM   #21 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

Ok, what do you mean??????? How is my understanding of Intel CPU's off?
__________________

uzi9mm is offline  
Old 08-13-2005, 02:12 AM   #22 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 862
Send a message via AIM to Megadeth2 Send a message via Yahoo to Megadeth2
Default

Wait, why did you bring up dual cores in your post above when I was talking about single cores?

The 5xx with 1MB L2 cache performs the same as the 6xx with 2MB L2 cache. There is hardly any difference.
__________________

Megadeth2 is offline  
Old 08-13-2005, 02:23 AM   #23 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

yeah, but the 8xx series does not have 2mb of true l2 cache.
It has 1mb of l2 cache on each core. that is what i am talking about.

Edit: Ohhh i see what you mean, you were not talking about the 8xx series cpu's....... Well I still know what i am talking about lol

I mixed this thread up for another one i was posting in about dual cores and video editing.
__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 08-13-2005, 10:51 AM   #24 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,363
Default

Quote:
Originally posted by madmunki
The AMD 3200 is like a 2.4ghz, and is much slower then the P4 3.2ghz.

I would stay away from AMD, cause there is so many problems with AMD and gaming, like look at the World of Warcraft support forum, the number one issue (error 131) only happens with AMD processors.

Most gaming companies develope games on Intel systems, and are only tested with AMD. I would rather have a CPU that games were written for, not ported to.

Who the hell is this fruit?
__________________

Quote:
Ricer: from the latin word Ricarius meaning to suck at everything you attempt.
desiboi is offline  
Old 08-13-2005, 11:26 AM   #25 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default

Some guy who has no idea what is he talking about, maybe he works at Best Buy

And let me respond to that anyways. A 3200 is comparable if not better to the P4 3.2 Ghz, because AMD has a different architechture they can have more powerful CPU's at the lower frequencies than Intel, w/ a higher FSB to top it off
__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 08-13-2005, 11:27 AM   #26 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

well to set the fact stright... They do not base those model numbers off of Intel clock speeds..... I know people are going to disagree with me....
__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 08-13-2005, 04:10 PM   #27 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

Quote:
From what I can see from the benchmarks, the AMD is better for games right across the board, but the P4 is better for video rendering and the like.
Correct. So all you can do is take that information and think about what factors are more important to you and make a decision.
__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Old 08-13-2005, 09:40 PM   #28 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default

Well see I went from a 1.8 Ghz P4 to a 1.8 Ghz 3000+ lol, so no wonder I like AMD *drools*
__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 08-14-2005, 02:36 PM   #29 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 79
Send a message via AIM to AEagle20 Send a message via Yahoo to AEagle20
Default

I work at best buy, and I dont ask obvious questions about I/O, Counterstrike =). And you thought we were stupid!!

Biased opinion here, go with the 3200+ if you are going to be gaming. I just threw it in and bzzooom. Hey intel guys, I'm way up here hurry up.
__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
AEagle20 is offline  
Old 08-14-2005, 07:11 PM   #30 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 11
Default

if you want to set your self up for 64 bit then try and go with AMD and find a compatabile Mobo that way you can just upgrade the CPU and not both the CPU and mobo. if not then intel. personally Intel all the way for me. ^^
__________________

zynx23 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.