am2 processors? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-10-2006, 03:46 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default am2 processors?

I have an amd athlon 64 3500+ socket 939.

I was wondering if i get an athlon 3500+ socket am2 if i will notice a difference?

And with ddr2 ram?
__________________

Norcent is offline  
Old 08-10-2006, 04:32 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

You'd need a new motherboard. And you wouldn't notice any difference at all..
__________________

The General is offline  
Old 08-10-2006, 05:21 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 10
Default

No difference mate, just if you can purchase a socket AM2 mobo, you can obviously get the newer processors that AMD decide to bring out. last time i checked AM2 is socket 940, so a 939 processor will run in this socket. Hope this helps lad.
danniboy344 is offline  
Old 08-11-2006, 02:34 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default

so a socket 939 will run in the am2 socket?

I know i'd need a new motherboard but i need a new one anyway.
Norcent is offline  
Old 08-11-2006, 02:43 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

No, socket 939 processors motherboards and ram are not compatible with socket AM2 processors motherboards or ram.
The General is offline  
Old 08-11-2006, 02:46 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default

ok thanx for answering my questions.
Norcent is offline  
Old 08-12-2006, 12:33 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,567
Send a message via AIM to massacreinfallx
Default

npe no diffrence but when amd decides to release their next gen cpus you will be able to use it on the am2 mobo and ramconfiguration
massacreinfallx is offline  
Old 08-12-2006, 12:02 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 70
Default

well conroe is leading atm but thats because they are 65 nm processors, when amd bring out their next gen processors (in am2) they will be 65nm and then they will rival conroe. bit off the subject but thought id let you know anyways in case your considering getting a cheap am2 now so you can upgrade to next gen, (in bout three months)
__________________

__________________
Sig removed due to size. Please refer to the sig rules before adding another one.
Pwnz0r is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.