Advice with PSU and Fans - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-20-2005, 02:56 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2
Default Advice with PSU and Fans

Hi, I have a HP a350n here are the specs: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/g...00041542&lc=en

I haven't done anything to the pc yet but I plan upgrading to video card to this: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130232

And adding this memory:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820145440

And fixing the DvD/CD writing drive with this:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16827106988

And adding this video capture card:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814122180

Any recommendations with the hardware?

My other question is I have adding my current wattage needs and it equals about 270w,
and after upgrading I will be at 350w all I know is that its 250w here are my advanced psu specs:
http://www.power-on.com/atx12v250bt.html#conn

And here are the demotions:
http://www.power-on.com/images/mecha...mech-ps2hp.gif

So will I need to upgrade my PSU? Will I be able to find a PSU to fit the space?
And will I need to upgrade my fans?
Would hp actually tell me all about upgrading (in the manual) and then let me burn up my Computer?
I attached some images of inside my case.
Attached Images
File Type: jpg pc 6.jpg (36.0 KB, 17 views)
__________________

jahajazz is offline  
Old 10-20-2005, 08:48 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

As far as the video card, It will work. You do have an AGP 8x slot, so it's compatible. On the other hand, if you're willing to choke up ~35 more, you can get the GT model, which spanks the vanilla.

The ram is compatible, but it will downclock to 2700 speeds. See if you can save money on ram by buying PC2700 speed ram.

Ryan
__________________

__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 10-20-2005, 09:53 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2
Default

Yeah I knew about the RAM but I would save 2 bucks switching to 2700 and I figured I would go with corsair.

What about my PSU/Fans?

So would this video card be a better buy? I wouldn't mind spending a little more but only if the rest of my pc can keep up with the video card.

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130220

The card only have 128mb RAM?
jahajazz is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.