adding a second pre used hard drive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-28-2008, 04:43 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Default adding a second pre used hard drive

My main computer recently bit the big one so I have been forced to go and use an older one untill i have the cash to rebuild. the system I am using now has a 40g drive in it and the one I had was using a 400g. how do I install the 400 into the second mashine when both drives have windows xp on them? I don't want to wipe the 400 or the 40 for that matter since both have stuff I want to keep. When I plug the 400 in, the computer will not boot since it doesn't know what drive to load from. what can I do?
__________________

shadowrelm is offline  
Old 08-28-2008, 05:09 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: adding a second pre used hard drive

whats the connection on the 400 GB one?
__________________

Ste is offline  
Old 08-28-2008, 05:20 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Default Re: adding a second pre used hard drive

just a standard Pata drive. connecting it as a slave drive to the greay slave connector on my ribbon.
shadowrelm is offline  
Old 08-28-2008, 05:55 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2008
Location: Long Island, NY, USA
Posts: 881
Send a message via AIM to Ethan_Kaizer Send a message via MSN to Ethan_Kaizer
Default Re: adding a second pre used hard drive

I might be wrong here, but once you plug in the second (the 400gb) drive, and you set it as a slave, it shouldn't read that OS then, right?
Ethan_Kaizer is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Playststion 3 Hard drive upgrade guide (56k warning, plenty of photos) solidsteve Sony Playstation 9 08-20-2008 10:18 AM
IDE, Sata, Serial ATA.. I'm confused with my Laptop Hard Drive smashedpumpkins Laptops and Notebooks 12 07-25-2008 06:52 PM
Need a new hard drive for my Compaq Presario dannyual767 Laptops and Notebooks 8 04-25-2008 09:18 AM
Hard Drive may be DAMAGE, trying to get data off an old hard drive. help! yaminohaka Hardware Repairs and Troubleshooting 17 07-24-2007 09:56 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.