About RAM & Sharing RAM to Graphic ... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-11-2006, 03:12 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 114
Default About RAM & Sharing RAM to Graphic ...

My situation is as follows. I've got a laptop Sony Vaio VAIO PCG-FRV37, and currently is has 2x 256 MB PC 2100 266Mhz RAM. I want to upgrade it to 2 sticks of 512 MB.

So could i use a PC 2700 333Mhz instead of PC 2100 ???? Because it's much cheaper. Does it, in any sense, worse than using the PC 2100 RAM ?


Also, i got a friend who shared 64MB of my RAM into my graphic memory. At the moment he is gone, and i may want to share some more of my RAM into my graphic memory. So anyone could tell me how could i do it ?

Tnx a lot for reading.
__________________

MysticRose is offline  
Old 01-11-2006, 03:27 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Location: N/A
Posts: 1,486
Default

If you buy faster RAM, your system will just downclock it to whatever the RAM speed is set at. If the fastest RAM supported is PC2100, then the PC2700 should just run at PC2100 speeds. Just make sure it is the right kind of stick before you buy it.

You would have to go into your bios and manually set the graphics to use more RAM. There should be a setting in there that controls the size of it
__________________

Vybuni is offline  
Old 01-11-2006, 03:40 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 114
Default

Well on my laptop i couldnt just get into bios. Is it when the machine starting and i hit DEL ??? Is there any other way 2 get into CMOS BIOS ???

Btw, if the CAS LATENCY of 1 stick of RAM is 2 and another 2.5, Will the 2 CAS LATENCY be faster or the 2.5 be faster ?

Tnx for your help ^^
__________________
DFI Lan party UT NF4 Ultra
AMD Opteron 146 2.0 Mhz @ 2.8 GHz
OCZ Gold Edition 2x512 MB DDR 500 timing 2.5-3-3-8 @ DDR 560
XFX GeForce 7600 GT 256 Mb GDDR3
Antec Lanboy Mini Tower Case
Antec True Control 550W ATX2.0 PSU
Maxtor 300 GB 7200 RMP SATA 16Mb Cache
17\'\' TFT Screen 12 ms
MysticRose is offline  
Old 01-11-2006, 03:54 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Location: N/A
Posts: 1,486
Default

The one with the lower CAS will be "faster," but you probably wont notice any difference.

About the BIOS, try F1 or F2, also check Sony's website and see what they say.
Vybuni is offline  
Old 01-11-2006, 10:36 PM   #5 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

You could probably even find PC3200 for cheaper, which will work just fine, but it will underclock itself to whatever speed your CPU and mobo determine.
__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.