a350n ram.. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-15-2008, 04:17 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2008
Location: Buffalo, NY, USA
Posts: 90
Default a350n ram..

is it possible for me to use 400mhz ram on my hp pavilion a350n? will it work if i install it? please help
__________________

remedy is offline  
Old 04-15-2008, 04:22 PM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: a350n ram..

Welcome to Tech-Forums!!!

Looked up the specs, and the standard supported speed is PC2700, which is 333MHz RAM. 400 will work, but it will be slowed down to 333 to match the standard. Make sure that the RAM you're getting is DDR.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 04-15-2008, 05:07 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2008
Location: Buffalo, NY, USA
Posts: 90
Default Re: a350n ram..

ty so much im happy now, but how will i know if it worked lol im noobie sorry
remedy is offline  
Old 04-15-2008, 05:10 PM   #4 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: a350n ram..

You just pop it in the RAM slot, and boot up the computer. You can check the BIOS to make sure that the right amount of memory has been installed. And you can also right click My Computer, and properties to make sure it's being recognized.

Usually though, if the RAM stick is faulty, the computer won't boot up.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 04-15-2008, 06:26 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2008
Location: Buffalo, NY, USA
Posts: 90
Default Re: a350n ram..

Thank YOU!!!!! it worked and now i can minimize css super fast lmao :P
remedy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
An Extensive Guide: Maximizing Performance, Minimizing Budget Sora New Systems | Building and Buying 42 08-23-2008 06:35 PM
Kingston RAM wafflehammer New Systems | Building and Buying 33 03-26-2008 01:31 AM
My Comp Won't Read My RAM - Help Please SabakuNoTaira Hardware Repairs and Troubleshooting 3 03-17-2008 12:59 PM
Need help with ram identification s37d System Upgrades 5 02-08-2008 02:22 AM
RAM RAM RAM lol SirCyber New Systems | Building and Buying 22 10-17-2007 01:24 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.