939 or AM2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-08-2006, 03:05 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 52
Default 939 or AM2

IT seems to me i pay 20 quid extra for an AM2 based proccesor and board? which is better for me, i will be playing 1 game, world of warcraft and the rest will be work and multimedia?

Thanks
__________________

BlazerWill is offline  
Old 08-08-2006, 03:10 PM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

Go with AM2 for future upgradability...
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-08-2006, 03:11 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

AM2
The General is offline  
Old 08-08-2006, 03:12 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 190
Send a message via AIM to the yellow one
Default

AM2 of course, good way to go for future upgrade.
__________________
I am the yellow one.
the yellow one is offline  
Old 08-09-2006, 07:30 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 88
Default

AM2
PR Gamer is offline  
Old 08-09-2006, 11:43 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1
Default

am2.. u end up with a small performance advantage n u can use ddr2 rams also.. i hear its even ddr3 compatible.. but.. not sure abt that..
nightwolf2k5 is offline  
Old 08-10-2006, 02:58 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 51
Default

I'm mezmerized over the same issue. I was going to go 939 and then I saw so much support for AM2.

Please see this wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Socket_M2 and tell me if you still feel the same way.

It states that am2 will handle am3 cpu but not the other way around.

When will am3 cpu come out?

I"m also wondering what north bridge to go with. Light game mostly home video creation/editing and photo work. Lots of cpu load there.

Still like am2 ?
Magilla is offline  
Old 08-10-2006, 08:00 AM   #8 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

well we already knew all that...

why would this be a bad thing? you build a good AM2 rig, few months later you decide you want to upgrade your cpu, boom exchange cpu's, you're done!
__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 08-10-2006, 09:03 AM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 88
Default

Aliasad is right. When you keep a machine the same for more than 3 months??? Never.
__________________

PR Gamer is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.