Is 512 MB DDR3> 1024MB DDR2? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-02-2009, 12:01 PM   #11 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Is 512 MB DDR3> 1024MB DDR2?

As others have stated, save up for a good 20" monitor.
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 03-02-2009, 12:03 PM   #12 (permalink)
Biostar Stole my heart
 
Hussein19891's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Canada
Posts: 2,209
Send a message via MSN to Hussein19891
Default Re: Is 512 MB DDR3> 1024MB DDR2?

22" widescreen

And get ready to be immersed in your games.
__________________

__________________


Hussein19891 is offline  
Old 03-02-2009, 12:49 PM   #13 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: Is 512 MB DDR3> 1024MB DDR2?

Quote:
Originally Posted by caltraskoo View Post
Well, I would most likely have to upgrade the Power Supply also.
One final quick question, is a 9500 GT by EVGA with 1024 of DDR2 better than a 8800GT with 512 MB of DDR3?

I personally think DDR3 is better so I am trading away the 9500
there are more factors than just GDDR2 vs GDDR3 and amount of memory onboard

core speed
memory bit bus
memory clock speed
shader
stream processors
and more

this guide does a good job of explaining
Graphics Beginners' Guide, Part 2: Graphics Technology explains
Graphics Beginners' Guide, Part 3: Graphics Performance shows comparison
Fat.Clown is offline  
Old 03-02-2009, 02:01 PM   #14 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2009
Location: Guantanomo Bay, Cuba
Posts: 546
Default Re: Is 512 MB DDR3> 1024MB DDR2?

...what's the point of getting anything over 75 FPS? Most monitors only go up to about 90 Hz, so anything over 90 FPS is just wasted anyways!

for instance, my brand new Dell 19" monitors are currently running at only 60Hz and there are 0 problems.

Technically, anything above 30Hz is wasted because the human eyes can't tell the difference anymore, so long as it's clean. (progressive and not interlaced)
__________________

SparkMonkeyHellion is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Tech Forums Official Crysis [Warhead] GPU Benchmark Thread gurusan Overclocking and Modding 543 03-12-2010 12:32 AM
what benefit would i get if i go from DDR2 800 to DDR2 1066? Wildside New Systems | Building and Buying 9 12-14-2008 07:18 PM
Is DDR2 memory going out of style anytime soon? White_Wolf System Upgrades 4 12-08-2008 09:42 PM
DDR2 - Memory Module Kit? zx666 New Systems | Building and Buying 3 09-27-2007 09:04 PM
would a ddr2 533 work on a motherboard that supports ddr2 800?????? siddanth3 New Systems | Building and Buying 4 04-27-2007 10:21 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.