$4-500 to spend... - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-11-2006, 10:47 PM   #31 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

so why did you want to upgrade in the first place?! anyways.. so you still want to spend $500 right? which components still work from your old comp that you could reuse?
__________________

__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 04-11-2006, 11:02 PM   #32 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

well if you do plan on spending $500....


MSI K8N-Neo4 mobo $97

venice 3000+ $160

OCZ 2X512mb dual channel $110

x550 .. cheap.. $83

total: $449.97

since you live in BC no PST. free shipping.

449.97 + $10handling +7% GST = CAD$492.17

then just throw in HD, opticals and junk


edit: i would drop the vid card and get the one etherealdragon suggested from tigerdirect. it'll take you over your budget but its well worth it.
__________________

__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 04-12-2006, 04:22 AM   #33 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

please talldude consider this i beg you . your reasoning seems seriously flawed. trust us, most of us (aside from the straight out fan boys who don't do much with computers other than their own) have seen both sides of the fence. the various AMD builds that have been suggested so far should easily buy you another few years before an upgrade.
Nitestick is offline  
Old 04-12-2006, 03:17 PM   #34 (permalink)
!!GAMER!!
 
fr34ky's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Southeast,AZ
Posts: 509
Default

Get over your intel. They are way overpriced versus AMD.The semperon
Outperforms some P4's.Just listen to what were saying please.If you dont like our suggestions then dont take them.Go to another place that will tell you the same things.I myself have had about 3 Intel Pc's
and they all suck and were overheating and didnt give the performance I needed.Plus a P3 is freakin retarted why would you spend money on somthing that is already stoneage Technology.

The Biostar m9-6100 has awesome Intergrated GFX's that can play F.e.A.r. at 800x600.
__________________
fr34ky is offline  
Old 04-12-2006, 04:42 PM   #35 (permalink)
The Bulldog
 
zmatt's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: In an empty Ramen packet
Posts: 4,660
Default

there is no such thing a awesome integrated gaphics
__________________


ポップ・タルトが大好きです。
<<<<<<<Rep is always welcome
Ultimate Guitar exercises/ Songs for technique
zmatt is offline  
Old 04-12-2006, 09:52 PM   #36 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 530
Default

Here's what I'd do,

Upgrade RAM to 1GB, and then with the rest get a video card


Off subj: Man I haven't been on these forums in a long time!
__________________
Quintox is offline  
Old 04-12-2006, 11:26 PM   #37 (permalink)
The Bulldog
 
zmatt's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: In an empty Ramen packet
Posts: 4,660
Default

he cant upgrade anything he fried his machine.
__________________


ポップ・タルトが大好きです。
<<<<<<<Rep is always welcome
Ultimate Guitar exercises/ Songs for technique
zmatt is offline  
Old 04-12-2006, 11:31 PM   #38 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

well its working now, but it fries sometimes (i dunno?)

i am 100% sure that i am buying 1GB stick of RAM, so i could have a nice speed boost (1.5 GB total)
talldude123 is offline  
Old 04-12-2006, 11:36 PM   #39 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

talldude, if you eventually (seems unlikely right now) come to realise the mistake you are making you will regret it. you have enough money for a killer upgrade, instead you are spending it on something that is showing signs that it is about to die. seems like seriously flawed logic to me
Nitestick is offline  
Old 04-12-2006, 11:48 PM   #40 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

when i get a better job, i will get a new system, or until mine actually stops working (it happened to my old one).
__________________

talldude123 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.