3500+ or opteron 165 dual core - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-12-2007, 10:06 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 374
Default 3500+ or opteron 165 dual core

right now I have a AMD athlon 3500+ and I do a lot of multitasking and it seems that I have been getting a lot of loading screens and a few freezes going from program to program, I was wondering would I see an improvement if I got this
Newegg.com - AMD Opteron 165 Denmark 1.8GHz 2 x 1MB L2 Cache Socket 939 Dual Core Processor - Retail
I always have multiple programs running at the same time and I also like to play games. I don't have much money at all right now so I don't have many options, and my mobo is purrdy crappy so I can't really overclock much but I think I might be able to get a little more out of it if I really needed to. Do you think it would be worth it? thanks
__________________

__________________
2 B old and wise U must 1st be young and stupid
Trinity ATX Mid-Tower Case, Blue neon, ASUS MOBO, Intel E8400 dual core @ 3.96GHz, 4GB RAM, 2 ATI HD 3870s Xfire, 74GB Raptor HDD w/XP, 320GB HDD w/Games, 250GB HDD w/ windows 7, 2TB external HDD, 750W psu, on a Panasonic 46" Plasma and 24" Gateway lcd as 2nd
AMD6415 is offline  
Old 07-13-2007, 01:09 AM   #2 (permalink)
Inquiry - The Dark Cheese
 
darksideleader's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 953
Default Re: 3500+ or opteron 165 dual core

with your x1900GT should work awesome.
__________________

darksideleader is offline  
Old 07-13-2007, 03:39 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
meat_helmet's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,119
Default Re: 3500+ or opteron 165 dual core

Yeh the opty 165 will do really well. The extra core an cache will help ther rest of you system alot. But you should overclock it, cause they can get to 3Ghz fairly easily i think.
__________________
meat_helmet is offline  
Old 07-13-2007, 12:29 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 374
Default Re: 3500+ or opteron 165 dual core

ok thanks a lot for the replys
__________________
2 B old and wise U must 1st be young and stupid
Trinity ATX Mid-Tower Case, Blue neon, ASUS MOBO, Intel E8400 dual core @ 3.96GHz, 4GB RAM, 2 ATI HD 3870s Xfire, 74GB Raptor HDD w/XP, 320GB HDD w/Games, 250GB HDD w/ windows 7, 2TB external HDD, 750W psu, on a Panasonic 46" Plasma and 24" Gateway lcd as 2nd
AMD6415 is offline  
Old 07-13-2007, 01:13 PM   #5 (permalink)
Self Proclaimed Immortal
 
hmammen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: lounge 146 (Euless TX)
Posts: 2,679
Send a message via AIM to hmammen Send a message via MSN to hmammen Send a message via Yahoo to hmammen
Default Re: 3500+ or opteron 165 dual core

go for the opty...you wont regret it...i love the opterons, one of AMD's best turnouts me thinks.
__________________

Posted from my Nexus7
hmammen is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
best dual core suske Overclocking and Modding 7 07-03-2007 08:18 PM
quad core vs. dual core.... same price... last motherboard for one... OnlyCurious New Systems | Building and Buying 4 06-25-2007 11:15 AM
AMD Athlonô 64 X2 Dual Core Processor Utilities & Updates Osiris Overclocking and Modding 6 05-31-2007 01:41 PM
Dual core vs SLI in gaming laptop brother2angel New Systems | Building and Buying 6 04-11-2007 07:41 PM
Core 2 Duo (Dual Core Settings) Nechen New Systems | Building and Buying 0 04-06-2007 11:57 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.