1440x900 Question - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-22-2007, 06:55 PM   #11 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re: 1440x900 Question

You could give it a try.

Just to clarify, what resolution are you using now with your DVI cable?

Have you checked to see whether you can manually define a resolution in the Nvidia control panel? Have you installed the latest Nvidia ForceWare graphics driver?
__________________

__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 04-22-2007, 07:37 PM   #12 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Jul 2004
Location: Orono
Posts: 67
Default Re: 1440x900 Question

I am using the latest ForceWare drivers and I recently tried manually setting the resolution but it scrunches up and displays only on the top 2/3 of the screen. I'll try playing with some of the more advanced settings on the define a resolution to see if that fixes it. Also I am using 1024x768 right now as that was the highest resolution it is offering right now.

Does anyone know if DVI Single Link has a max resolution?
__________________

jebathan is offline  
Old 04-23-2007, 10:44 AM   #13 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re: 1440x900 Question

A good point.

I've researched, and the maximum resolution of DVI is 1920 x 1080 @ 60Hz. So I don't think the DVI single link cable is the problem.
__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 04-23-2007, 05:41 PM   #14 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Jul 2004
Location: Orono
Posts: 67
Default Re: 1440x900 Question

I have finally fixed the problem. I had to set up a custom resolution as well as setting up a custom timing. A little annoying, but it is running at 1440x900 and it looks great. Thanks for the help.
__________________

jebathan is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shared internet connection/networking question gospel Computer Networking and Internet Hardware 3 04-05-2007 10:48 PM
sony ericsson w810i ringtone question alextrzaska Off Topic Discussion 2 03-30-2007 01:12 PM
Oblivion Question? tbsk8er04 PC Gaming 2 03-30-2007 12:32 PM
Question on hard drive quality? ingeborgdot New Systems | Building and Buying 4 03-28-2007 12:48 AM
Coolermaster Mystique question on this case. ingeborgdot New Systems | Building and Buying 2 03-27-2007 05:10 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.